Γιατί να μην συνδυάσετε το αλκοόλ με τα αντιβιοτικά;

Για τον κίνδυνο από την ταυτόχρονη λήψη αλκοόλ και αντιβιοτικά ακούσει από πολλούς από μας. Αλλά, όπως τη διάρκεια της θεραπείας, μια αντιβακτηριακή θεραπεία μπορεί να διαρκέσει από 5 έως 14 ημέρες, μερικοί ασθενείς σε αυτήν την περίοδο υπάρχει ανάγκη να πιείτε αλκοόλ (γενέθλια, επέτειος, διακοπές). Επιπλέον, σε ορισμένες περιπτώσεις, απαραίτητη και πόσες μέρες μετά τη θεραπεία μπορείτε να πιείτε αλκοόλ. Στο άρθρο μας περιγράφει όχι μόνο την επίδραση του αλκοόλ στο φόντο της θεραπείας, αλλά θα σου πω τι αντιβιοτικά να συνδυάσετε το αλκοόλ, πόσο αλκοόλ μπορείτε να αντέξετε οικονομικά, και όταν μπορείτε να πιείτε μετά τα αντιβιοτικά.

Μύθοι σχετικά με την κοινή αποδοχή

το αλκοόλ και τα αντιβιοτικά

Ας ξεκινήσουμε με το γεγονός ότι οι συνέπειες από την ταυτόχρονη λήψη αλκοόλ και τα αντιβιοτικά, σε πολλές περιπτώσεις, σε μεγάλο βαθμό υπερβολικές. Επιπλέον, υπάρχουν πολλοί μύθοι σχετικά με τη συμβατότητα του αλκοόλ με φάρμακα αντιβακτηριακά.

Έτσι, υπάρχουν διάφοροι μύθοι σχετικά με τις επιπτώσεις του κοκτέιλ ναρκωτικών και αλκοόλ:

  1. Αιθυλική αλκοόλ μειώνει την επίδραση όλων των αντιβιοτικών. Στις περισσότερες περιπτώσεις δεν είναι. Τέτοιες ενέργειες είναι που εκδηλώνεται μόνο με ορισμένα είδη των αντιβιοτικών. Τα αποτελέσματα από τα περισσότερα άλλα ναρκωτικά, το αλκοόλ δεν επηρεάζεται. Έγκριση από την εξασθένηση της δράσης του φαρμάκου είναι αλήθεια μόνο σε σχέση με αντιβιοτική θεραπεία των αλκοολικών. Η χρόνια κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να αυξήσει την ποσότητα των ενζύμων που διασπούν το φάρμακο, που οδηγεί σε ταχεία απέκκριση. Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι αλκοολικοί έχουν το φάρμακο είναι αντιθέτως αποβάλλεται αργά από το σώμα, η οποία οδηγεί στην εμφάνιση ανεπιθύμητων ενεργειών.
  2. Το αλκοόλ και τα αντιβιοτικά δεν είναι συμβατό. Είναι μύθος, γιατί πολλοί τύποι των σύγχρονων αντιβακτηριακά φάρμακα που δεν αλληλεπιδρούν με την αιθυλική αλκοόλη. Ο μύθος προέκυψε από την επιθυμία των γιατρών για την προστασία των ασθενών από την επιβλαβή χρήση κατά τη διάρκεια της θεραπείας της ουσίας – αιθανόλη. Υπάρχει και μια άλλη εκδοχή: ο μύθος θα μπορούσε να προκύψει κατά τη διάρκεια του ΙΙ παγκοσμίου πολέμου, όταν, λόγω της έλλειψης ιατρικής πενικιλίνη έπρεπε να το εκχύλισμα από τα ούρα ήδη σε θεραπεία τους στρατιώτες τους για περαιτέρω χρήση. Και η μπύρα και τα οινοπνευματώδη ποτά ήταν δύσκολο να εξαγάγετε την ουσία αυτή από τα ούρα. Παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχουν αντενδείξεις για τη ταυτόχρονη λήψη αλκοόλ και τα αντιβιοτικά, αυτό που έχει σημασία είναι το πόσο θα πιείτε.

Οι συνέπειες

Απαντώντας στο ερώτημα του κατά πόσον μια αντιβιοτικά, το οινόπνευμα, είναι να πούμε ότι σε ορισμένες περιπτώσεις οι συνέπειες από την αποδοχή αυτή μπορεί να είναι πραγματικά επικίνδυνη. Και δεν είναι μύθος. Παρά το γεγονός ότι παραπάνω έγραψα ότι συνδυάζει αλκοόλ με πολλά σύγχρονα αντιβιοτικά τίποτα επικίνδυνο θα είναι, υπάρχουν φάρμακα που είναι σε φόντο λήψη αλκοόλ μπορεί να οδηγήσει σε επικίνδυνες παρενέργειες.

Είναι κατανοητό ότι το ενεργό συστατικό ορισμένων αντιβιοτικών μεταβολίζονται από τα ίδια ηπατικά ένζυμα ότι το αλκοόλ. Ανάλογα με το πόσο αλκοόλ είναι μεθυσμένος, και πόσο συχνά αυτό έγινε, τα δεδομένα του επιπέδου των ηπατικών ενζύμων μπορεί να μειώσει σημαντικά. Στο τέλος, το σώμα θα συσσωρεύονται μεγάλες ποσότητες της δραστικής ουσίας των φαρμάκων και τοξικών ημίσειας ζωής της αιθανόλης που ονομάζεται ακεταλδεΰδη. Αυτό μπορεί να οδηγήσει όχι μόνο σε αύξηση των παρενεργειών, αλλά και την εμφάνιση της μια συγκεκριμένη αντίδραση.

Αυτή η αντίδραση εμφανίζεται σε αλκοολικούς, κωδικοποιείται με τη χρήση του φαρμακευτικού προϊόντος στην βάση της την δισουλφιράμη. Η ουσία των πράξεών του ότι στο σώμα υπάρχει μια έλλειψη των ενζύμων που διασπούν τις αλδεΰδες. Αυτό προκαλεί μια σειρά από δυσάρεστα συμπτώματα που σχετίζονται με δηλητηρίαση, με φόντο λήψη αλκοόλ. Στο τέλος, ο αλκοολικός είναι αναγκασμένοι να εγκαταλείψουν το αλκοόλ, για να μην αισθάνονται τέτοιες παρενέργειες.

Σημαντικό: αυτή η παρενέργεια, όπως disulfiramopodobna αντίδραση μπορεί να προκύψει, εάν το αλκοόλ με ορισμένα είδη των αντιβιοτικών.

Τα αντιβιοτικά είναι ασύμβατο με το αλκοόλ

Απολύτως αντενδείκνυται για να συνδυάσετε τα παρακάτω αντιβιοτικά και το αλκοόλ:

  1. Μετρονιδαζόλη. Αυτό το φάρμακο χρησιμοποιείται για τη θεραπεία του πνεύμονα, του δέρματος, του εντέρου, και οδοντιατρική λοιμώξεις. Χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με το αλκοόλ μπορεί να προκαλέσει κακές αντιδράσεις.
  2. Επίσης κατηγορηματικά αντενδείκνυται αλκοόλ ενώ παίρνετε αντιβιοτικά κεφαλοσπορίνης ομάδα. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τα ναρκωτικά Κεφτριαξόνη και cefotetan.
  3. Οι γιατροί προειδοποιούν για τους κινδύνους του ο συνδυασμός του αλκοόλ με την ερυθρομυκίνη και λινεζολίδη.
αντιβιοτικά

Ο παρακάτω πίνακας αλληλεπίδραση ορισμένων αντιβιοτικών με το αλκοόλ θα σας βοηθήσει να αξιολογήσει την επίδραση της αιθανόλης στο σώμα κατά τη διάρκεια της θεραπείας:

Το όνομα του φαρμάκου Αλληλεπίδραση με το αλκοόλ. Συστάσεις
Παρασκευάσματα με βάση μετρονιδαζόλη, συμπεριλαμβανομένων κεριά και κρέμα Disulfiramopodobna αντίδραση, η οποία εκφράζεται σε ναυτία, έμετος, πονοκέφαλο, αγωνιστικά ΚΌΛΑΣΗ, πόνος στην κοιλιακή χώρα Δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε αυτό το φάρμακο εάν έχετε πιει την προηγούμενη ημέρα. Θα πρέπει, επίσης, να εγκαταλείψει την κοινή χρήση των ναρκωτικών και του αλκοόλ. Μπορείτε να πιείτε μέσα σε 72 ώρες μετά τη λήψη το τελευταίο χάπι
Τριμεθοπρίμη και σουλφαμεθοξαζόλη Ακόμη και μια μικρή ποσότητα της αιθανόλης στο φόντο του φαρμάκου μπορεί να προκαλέσει ταχυκαρδία, έξαψη, έμετος και ναυτία, κοκκίνισμα του δέρματος Είναι αυστηρά απαγορευμένο να συνδυάζονται με το αλκοόλ
Η λινεζολίδη Αν λαμβάνεται μαζί με αλκοόλ μπορεί να αυξήσει σημαντικά την αρτηριακή πίεση Κατά τη διάρκεια της θεραπείας πρέπει να εγκαταλείψουμε το αλκοόλ. Μετά τη θεραπεία μπορείτε να πιείτε για 72 ώρες
Ριφαμπικίνη Αυτό το τοξικό φάρμακο σε συνδυασμό με το αλκοόλ αυξάνει τον κίνδυνο των τοξικών επιδράσεων στο συκώτι Απολύτως αντενδείκνυται συνδυάστε το με αιθανόλη
Tinidazole Δεν έχει σημασία πόσο αλκοόλ πίνετε, το πολύ υψηλό κίνδυνο να αναπτύξουν μια συγκεκριμένη αντίδραση Κατά τη διάρκεια θεραπείας πρέπει να αποφεύγουν το αλκοόλ
Cefotetan Υπάρχει επίσης ο κίνδυνος από μια συγκεκριμένη αντίδραση Από το αλκοόλ κατά τη διάρκεια της θεραπείας και για 72 ώρες μετά από αυτό θα πρέπει να εγκαταλειφθεί
Isoniazid Η χρόνια κατανάλωση αλκοόλ αυξάνει τον κίνδυνο ηπατικής τοξικότητας Αποφύγετε την παρατεταμένη χρήση του αλκοόλ κατά τη διάρκεια θεραπείας
Ethionamide Ο συνδυασμός αλκοόλ και η δραστική ουσία επικίνδυνη για το νευρικό σύστημα. Μπορεί να αναπτύξει οξεία ψύχωση Αντενδείκνυται σε υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ
Cycloserine Ο συνδυασμός αλκοόλ και τα φάρμακα είναι επικίνδυνη για το νευρικό σύστημα. Μπορεί να προκαλέσει επιληπτικές κρίσεις Το αλκοόλ είναι απολύτως αντενδείκνυται

Όταν μπορείτε να πιείτε;

Αν μιλάμε για ιατρικά εργαλεία που αλληλεπιδρούν με το αλκοόλ μπορεί να οδηγήσει σε επικίνδυνες αντιδράσεις του σώματος, μετά την ολοκλήρωση της εισαγωγής τους θα πρέπει να απέχουν από το αλκοόλ για περισσότερο από τρεις ημέρες. Ωστόσο, αν μιλάμε για την μακρά πορεία της θεραπείας (2 εβδομάδες), η δραστική ουσία μπορεί να συσσωρεύονται στο σώμα και για την πλήρη αφαίρεση θα χρειαστεί περισσότερες ημέρες. Σε αυτή την περίπτωση, από τη χρήση της αιθανόλης μετά τη θεραπεία είναι καλύτερα να απέχω για 7-10 ημέρες.

Όπως και με άλλα αντιβιοτικά, η οποία όταν συνδυάζεται με το αλκοόλ δεν προκαλεί επικίνδυνες αντιδράσεις, μετά την ολοκλήρωση εισαγωγής τους μεθυστικό ποτό μπορεί να είναι μεθυσμένος μέσα σε 12-24 ώρες. Ο ακριβής χρόνος εξαρτάται από το ποσοστό της απέκκρισης του φαρμάκου από το σώμα. Έτσι, ορισμένα φάρμακα για ποτό μια φορά την ημέρα, έτσι ώστε η δραστική ουσία αποβάλλεται σε 24 ώρες. Φάρμακα, που λαμβάνονται 2-3 R/d, το ενεργό συστατικό που εκκρίνεται από το σώμα πάνω από 6-12 ώρες.

η ασυμβατότητα με το αλκοόλ και τα αντιβιοτικά

Μετά την πλήρη απομάκρυνση του φαρμάκου από το αίμα που μπορείτε να αντέξετε οικονομικά μια μικρή ποσότητα αλκοόλ. Αλλά να θυμάστε ότι το σώμα σας είναι ακόμα αποδυναμωθεί από την πρόσφατη μάχη με την ασθένεια και τα φάρμακα, ώστε να μην το παρακάνετε με τη χρήση αλκοόλ, και ακόμα καλύτερα να αναβάλει το ποτό του, μέχρι τη στιγμή της πλήρους αποκατάστασης μετά την ασθένεια.

Σημείωση: η ακριβής απάντηση στο ερώτημα του αν πρέπει να πίνετε αλκοόλ κατά τη διάρκεια της επεξεργασίας των αντιβακτηριακών παραγόντων, μπορεί να είναι μόνο ο γιατρός σας. Γιατί μόνο αυτός μπορεί να λαμβάνει υπόψη την επίδραση του φαρμάκου, τα επιμέρους χαρακτηριστικά του σώματός σας, την κατάσταση της υγείας και την πολυπλοκότητα της νόσου.

21.08.2019