Πώς να νικήσει τον αλκοολισμό – δημοφιλή μέθοδοι και τεχνικές

Παρά την ευρέως διαδεδομένη, δραστήρια και πολύ ισχυρή προπαγάνδα του υγιεινού τρόπου ζωής, τα σπορ, αποφεύγοντας το αλκοόλ, καπνού και ναρκωτικών, η τακτική αύξηση των τιμών των προϊόντων, άλλες περιοριστικές ενέργειες από την πλευρά του κράτους, το πρόβλημα του αλκοολισμού είναι αδύνατο να εξαλειφθεί.

Αυτή η εξάρτηση από το αλκοόλ είναι μια από τις πιο επικίνδυνες και ανεξέλεγκτες. Το αλκοόλ πωλούνται παντού – από το κοινότυπο καταστήματα, περίπτερα, καφετέριες, και εστιατόρια, φαρμακεία, άλλες είναι σαφώς μια χαρά ιδρύματα. Ένας άλλος παράγοντας από την ευρύτερη εξάπλωση της τοξικομανίας είναι, προφανώς, "μεταμφιεσμένοι" απειλή – δηλαδή, δυο μπουκάλια μπύρα κάθε βράδυ ή συνήθεια να συναντηθεί με τους φίλους, τους συναδέλφους συνοδεύεται μόνο το αλκοόλ μπορεί ήδη να θεωρηθεί ως υψηλή πιθανότητα εξάρτησης.

Και είναι πολύ σημαντικό να κατανοήσουμε ότι η επιδεινούμενη στάδιο του αλκοολισμού είναι το αποτέλεσμα της αμέλεια, ανευθυνότητα, αδιαφορία για τον πιθανό κίνδυνο που ενέχει κάθε Mille αλκοόλ. Ποτέ δεν θα έχετε οποιαδήποτε ερώτηση "πώς να ασχοληθεί με τον αλκοολισμό" αν μπορείτε να μάθετε την κουλτούρα της κατανάλωσης των αλκοολούχων ποτών και το βοηθάει να πάρει για να πραγματοποιήσει τους φίλους και την οικογένειά σας.

όπως-αγώνα με τον αλκοολισμό

Τι προκαλεί τον αλκοολισμό;

Τακτικά συμμετοχή των οινοπνευματωδών ποτών, ανεξάρτητα από τα οχυρά τους και ακόμη και την ποιότητα, οδηγεί σε μη αναστρέψιμες συνέπειες στο φυσιολογικό και ψυχολογικό επίπεδο, καταστρέφει όλους τους τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας:

 • Αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία. Το αλκοόλ δεν φείδεται όργανο ή σύστημα. Σε ιδιαίτερα σοβαρές περιπτώσεις, με συνεχή κακοποίηση, έχουν υψηλότερο κίνδυνο πλήρη απώλεια της λειτουργικότητας των ζωτικών οργάνων – συκώτι, νεφρά, καρδιά, πνεύμονες, το νωτιαίο μυελό και τον εγκέφαλο. Επίσης, συχνά παρατηρείται ατροφία των αγγείων του αίματος, δυσλειτουργία του καρδιαγγειακού, του νευρικού, του γαστρεντερικού συστήματα.
 • Διαταραχή προσωπική του ζωή. Σύμφωνα με τις στατιστικές, κάθε τρίτη οικογένεια στη Ρωσία υποφέρει λόγω του εθισμού στο αλκοόλ από ένα ή περισσότερα από τα μέλη της. Οικογένειες καταρρέουν λόγω των συνεχών σκανδάλων, νευρική ένταση, την επιθετικότητα και τη βία, η κακή οικονομική κατάσταση – οι πιο κοινές συνέπειες του αλκοολισμού.
 • Επαγγελματική υποβάθμιση. Υπερβολική κατάχρηση αλκοόλ πάντοτε οδηγεί στην αδυναμία να εκτελέσει σωστά την δουλειά καθήκοντά του ή να ανταποκριθεί επαρκώς, και μερικές φορές σοβαρή σωματική βλάβη, θάνατο.
 • Η ισοπέδωση των κοινωνικών και ηθικών αξιών. Βυθίζοντας σε εθισμό, το άτομο δεν δίνει αρκετή προσοχή στην εξωτερική τους εμφάνιση και συμπεριφορά, δεν ακολουθεί τα λόγια του και δεν δώσει την έκθεση, η πλειονότητα των δράσεων. Ως εκ τούτου, υπάρχει μια αποκήρυξη της κοινωνίας αποδεκτούς κανόνες και πρότυπα.

Οι επιδράσεις αυτές συχνά οδηγούν σε διαφόρων ειδών προβλήματα με το νόμο, το οποίο, φυσικά, μπορεί εντελώς να καταστρέψει την ζωή ενός ανθρώπου που δεν είχε συνειδητοποιήσει την εξάρτησή του. Έτσι, πριν από την, πώς να νικήσει τον αλκοολισμό, θα πρέπει να αποδεχθεί το γεγονός της ασθένειας και να προσδιορίζουν τους λόγους πίσω από αυτό.

Οι αιτίες του εθισμού

Παραδοσιακά, τα αίτια του αλκοολισμού χωρίζονται σε κοινωνικά και ψυχολογικά. Και τα δύο εξίσου επικίνδυνες για όλες τις ομάδες και ηλικίες, μπορεί να εκδηλωθεί με πολλές διαφορετικές μορφές. Αλλά η κατανομή των ειδικών λόγους που θα σας πει πώς να ξεπεράσουν τον εθισμό αλκοόλ και για πάντα να αρνηθεί από το αλκοόλ.

Κοινωνικά αίτια του αλκοολισμού

 • Το βιοτικό επίπεδο. Παραδόξως, εξάρτησης από το αλκοόλ, αναπτύσσεται σε όσους έχουν σταθερές οικονομικές βάσεις, και οι άνεργοι, οι άστεγοι. Στην πρώτη περίπτωση, η ασθένεια είναι ένα σημάδι από μια ιδιοτροπία, η επιθυμία να χαλαρώσετε ή να νιώθω ανεκτικότητα στο δεύτερο – λόγω της αρνητικής σκέψης, προσπαθώντας να πνίξει τις αποτυχίες του στο αλκοόλ.
 • Απουσία πολιτισμού της κατανάλωσης αλκοολούχων ποτών. Σε αυτή την περίπτωση, κανείς αρχικά σκέφτεται, πώς να ασχοληθεί με τον αλκοολισμό, γιατί το ποτό είναι να γίνει αναπόσπαστο στοιχείο της καθημερινής ζωής – η γιορτή των σημαντικών γεγονότων και τα επαγγελματικά επιτεύγματα, συνάντηση με φίλους, η συνηθισμένη γιορτή. Αλλά σχεδόν κάθε 5-ου εξαρτώνται από "ξεκίνησε" με παρόμοια Χόμπι αλκοόλ.
 • Χαμηλό επίπεδο εκπαίδευσης. Τα άτομα με κακή εκπαίδευση ή την έλλειψή της σε όλα ποτέ δεν σκέφτονται για το πώς να ασχοληθεί με εξάρτηση από το αλκοόλ, καθώς δεν θεωρεί κατάχρηση αλκοόλ ως αρνητική ή απειλή.
 • Περιβάλλον. Ένα από τα κύρια αίτια του αλκοολισμού στους εφήβους. Αν ανώτερο ή επιτακτική "σύντροφοι" αντέξουν την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, τα αγόρια και τα κορίτσια, δεν διαφέρει ηγεσία συνήθειες, απλώς ακολουθήστε το συνηθισμένο για ένα συγκεκριμένο εύρος επικοινωνίας τάσεις, έτσι ασυνείδητα την παραγωγή τους πόθους για το αλκοόλ.
 • Δυσλειτουργική οικογένεια. Το παράδειγμα των γονέων που δεν ξέρουν πώς να ξεπεράσουν την εξάρτηση από το αλκοόλ ή απλά δεν θέλετε να το κάνετε αυτό στο 80% των περιπτώσεων προκαλεί εθισμό στα παιδιά.

Φυσιολογικές αιτίες του αλκοολισμού

 • Γενετική προδιάθεση. Η παρουσία του στην οικογένεια τουλάχιστον ένα γονέα ο οποίος ήταν αλκοολικός είναι ένας μεγάλος παράγοντας κινδύνου.
 • Η έλλειψη στόχων στη ζωή. Η εύπλαστη φύση της, η απουσία κάθε φιλοδοξίες, απροθυμία να παλέψεις για την ευτυχία, την επιτυχία και την αναγνώριση, ένας από τους κύριους λόγους που οι άνθρωποι δίνουν μακριά την ευκαιρία, με βάση πλήρως επιτρέποντας στον εαυτό μου να υποδουλώσουν.
 • Μοναξιά ή διαταραχές στην προσωπική σου ζωή. Αποτυχία στην προσωπική του ζωή, έλλειψη αγαπούσε και αγαπώντας πρόσωπο προκαλεί σημαντική ψυχολογική δυσφορία, η συνέπεια της οποίας είναι συχνά η κατάχρηση του αλκοόλ.
 • Ενδοοικογενειακή βία ή ακατάλληλες σχέσεις με τους συναδέλφους. Ηθική καταστολή, την επιθετικότητα, την ταπείνωση, τις προσβολές και άλλες αρνητικές επιπτώσεις στους ανθρώπους, με άλλους ανθρώπους, ειδικά για την οικογένεια, είναι κυριολεκτικά οδηγούνται σε "το μπουκάλι."

Αρκετά εύκολα να ανιχνευθούν την άρρηκτη σύνδεση μεταξύ της κοινωνικής και ψυχο-φυσιολογικές αιτίες του εθισμού. Μερικές φορές ορισμένοι παράγοντες που μπορούν να προσελκύσουν άλλες, με αποτέλεσμα "χιονοστιβάδας" που μπορεί να απορροφήσει ακόμη και το ισχυρότερο πνεύμα και το χαρακτήρα προσωπικότητες.

Αυτός είναι ο λόγος για επαγγελματίες που ξέρουν πώς να ξεπεράσει τον αλκοολισμό, πρώτα και κύρια για να προσπαθήσει να προσδιορίσει την αιτιώδη σχέση, για να καταλάβουμε ποιο είναι το πρόβλημα με ένα συγκεκριμένο πρόσωπο, τον ώθησαν να εγκαταλείψει μια πλήρη νηφάλια ζωή και για χάρη του αλκοόλ.

Στάδια της εξάρτησης από το αλκοόλ

Πριν να αγωνίζονται με εξάρτηση από το αλκοόλ, είναι απαραίτητο να καθοριστεί το στάδιο της νόσου. Σε ορισμένες περιπτώσεις, είναι αρκετά συζήτηση "καρδιά με καρδιά", μια λεπτομερή εξήγηση σχετικά με τις πιθανές συνέπειες της κατάχρησης αλκοόλ, φέρνοντας το παράδειγμα εκείνων που απορροφώνται εθισμό. Αλλά τόσο εύκολος τρόπος για να λύσει ένα πρόβλημα μπορεί να έρθει μόνο σε εκείνους που είναι ακόμα στο πρώτο στάδιο του αλκοολισμού, όλα τα ακόλουθα απαιτούν μεγάλη επαγγελματική βοήθεια, φαρμακευτική αγωγή ή άλλη θεραπεία, την επιτήρηση ειδικών.

εξάρτηση

Το πρώτο στάδιο του αλκοολισμού

Το αλκοόλ χρησιμοποιείται από περίπτωση σε περίπτωση, με μια ακαταμάχητη επιθυμία για να πιω δεν παρατηρείται. Ο άνθρωπος δεν είναι δύσκολο εγκαίρως για να σταματήσει, να προσδιορίζει σωστά "δόση", η οποία σας επιτρέπει να συμπεριφέρεται σωστά, δεν υπάρχουν διακοπές ρεύματος, υπάρχει μόνο ένα βαθμό ευφορίας, παρέχοντας την ευκαιρία να χαλαρώσετε, να χαλαρώσετε, να έχουν κάποια διασκέδαση, λίγο μακριά από τα προβλήματα της ζωής.

Ο κίνδυνος από αυτό το στάδιο είναι να αυξηθεί η ανοχή στο αλκοόλ. Είναι πολύ σημαντικό να αποτραπεί η περαιτέρω εξέλιξη της νόσου, και αυτό μπορεί να γίνει από μόνοι τους, χωρίς προσφυγή σε ειδικούς. Κατά κανόνα, σε τέτοια περίπτωση, είναι δυνατόν να αγώνα με τον αλκοολισμό στο σπίτι από την απλή διακοπή της κατανάλωσης αλκοόλ, η αλλαγή της εταιρείας, το περιβάλλον ή την επίλυση προβλημάτων που προκαλούν την επιθυμία να πιει.

Το δεύτερο στάδιο του αλκοολισμού

Η μετάβαση από το πρώτο στάδιο στο δεύτερο – ακριβώς το σημείο όπου το εξαιρετικά σημαντικό βοήθεια και υποστήριξη από τους συγγενείς. Θα πρέπει να πείτε στο άτομο ότι θα αρχίσει να κάνουν κατάχρηση αλκοόλ, που τελικά θα οδηγήσει σε εθισμό.

Αυτό το στάδιο είναι αντανακλάται στην εξέλιξη του συνδρόμου στέρησης, μια σημαντική αύξηση στην κατανάλωση αλκοόλ, απώλεια ελέγχου, περιοδική απώλεια μνήμης, η εκδήλωση της ευερεθιστότητα, αδικαιολόγητη επιθετικότητα και ακόμη και σκληρότητα. Πιθανή αλλαγή χαρακτήρων συνήθη τρόπο ζωής, το περιβάλλον, τις συνήθειες. Συχνά εξαρτημένοι, αρχίζει χειρότερα να αντιμετωπίσει τα επαγγελματικά του καθήκοντα, δουλειές του σπιτιού, επικαλούμενη την κακή υγεία, την έλλειψη της επιθυμίας να κάνω τίποτα, ούτε μια καλή διάθεση. Το αλκοόλ δεν είναι σχεδόν μια μέρα.

Το τρίτο στάδιο του αλκοολισμού

Μια σαφής ένδειξη για το τρίτο στάδιο είναι μια σημαντική μείωση στην ανοχή αλκοόλ. Ακόμη και μια μικρή δόση μπορεί να προκαλέσει ισχυρή δηλητηρίαση ότι σε ένα υποσυνείδητο επίπεδο πρέπει να διατηρηθεί για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Ένα έντονο πονοκέφαλο, η αδυναμία του να κάνει χωρίς αλκοόλ, σημαντική επιδείνωση στην υγεία και την εμφάνιση, απώλεια ενδιαφέροντος για την εργασία, τους φίλους, τα Χόμπι, τα Χόμπι, η συνεχής απάθεια ή ερεθισμό, μια σίγουρη ένδειξη ότι το άτομο είναι πλήρως εξαρτημένοι από το αλκοόλ.

Λόγω της παρατεταμένης αρνητικές επιπτώσεις του αλκοόλ στο σώμα, σταδιακά επηρεάζει τον εγκέφαλο, το συκώτι, τα νεφρά, το καρδιαγγειακό και το νευρικό σύστημα και άλλα όργανα. Οι άνθρωποι ηθικά και σωματική κόπωση, αρνείται οφέλη, το μέλλον, τους στόχους και το νόημα της ζωής. Σε αυτό το στάδιο, μόνο επαγγελματίες με υψηλά προσόντα ξέρετε πώς να ξεπεράσουν τον αλκοολισμό, αλλά ακόμη δεν είναι πάντα τρόπους για να σώσει ένα εξαρτώμενο λόγω του αμετακλήτου της πολλές διαδικασίες.

Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να δοθεί προσοχή στο πρόβλημα, να μην το αφήσουμε να πάρει την πορεία της, δεν βασίζονται στην τύχη ή ισχυρή θέληση χαρακτήρα.

Πώς να ξεπεράσει τον αλκοολισμό; Βήμα πρώτο – ευαισθητοποίησης

Πριν τον αγώνα με τον αλκοολισμό, θα πρέπει μια σαφή κατανόηση του προβλήματος. Αν το εξαρτημένο δεν καταλαβαίνει ότι ο εθισμός είναι ήδη σπάζοντας τη ζωή του, θα πρέπει να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να διευκρινίσει την πραγματική κατάσταση. Αυτά μπορεί να είναι συνομιλίες "καρδιά με καρδιά", παρακάλια, εκβιασμούς, ισχυρίζεται ότι στον αγώνα με τον εθισμό όλες οι μέθοδοι θα είναι κατάλληλες. Αλλά είναι σημαντικό να μην λυγίσει η γραμμή, μετά την οποία το πρόσωπο που κλείνει ή δεν θέλει πλέον να μιλήσει, να ακούσει, να επικοινωνήσει μαζί σας.

Πριν αρχίσεις να μιλάς για την ανάγκη να σταματήσουν να πίνουν, να επισκέπτονται το γιατρό, μια εξειδικευμένη κλινική, συνιστάται να συμβουλευτείτε με έναν έμπειρο ψυχολόγο, ο οποίος θα σας βοηθήσει να βρείτε την πιο αποτελεσματική προσέγγιση για να βρείτε τις σωστές λέξεις, "reach out" στο μυαλό του ο αλκοολικός.

Υπάρχουν διάφορες ψευδο σημαίνει ότι χωρίς να το γνωρίζουν εξαρτώνται από, φαινομενικά, προκειμένου να καταπολεμήσει τον εθισμό όλων των ειδών μειώνεται, συμπληρώματα διατροφής, βότανα και αφεψήματα. Αλλά οι περισσότεροι από αυτούς είναι προϊόντα των δραστηριοτήτων της τσαρλατάνος, το οποίο, επιπλέον, μπορεί να προκαλέσει ακόμη μεγαλύτερη ζημιά στο σώμα. Πριν να αγωνίζονται με εξάρτησης από το αλκοόλ στο σπίτι, να καταφεύγουν στην παραδοσιακή ιατρική ή "μαγικό" ποτό, σκεφτείτε τον υψηλότερο κίνδυνο ανεπανόρθωτη ζημιά, και έτσι αποδυναμώνεται από το αλκοόλ, για όργανα, συστήματα, σπατάλη χρημάτων, την προσπάθεια και το πιο σημαντικό – το χρόνο.

Η ιατρική μέθοδος θεραπείας

Η σύγχρονη ιατρική τα τελευταία 10 χρόνια έχει σημειώσει πρόοδο όσον αφορά την αντιμετώπιση της εξάρτησης από το αλκοόλ. Σήμερα ένα αρκετά μεγάλο αριθμό από διαφορετικά φάρμακα έχουν σχεδιαστεί για να μειώσει τους πόθους για το αλκοόλ, για να ελαχιστοποιήσετε τα συμπτώματα στέρησης, να απαλλαγούμε από μια απόλυση ή να εξουδετερώσει τις τοξίνες που προκαλούνται από την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ.

Η φαρμακευτική αγωγή είναι διατυπωμένος με μόνο τις σχετικές ειδικός που διεξάγει την προκαταρκτική εξέταση περιεκτική εξέταση, εάν είναι απαραίτητο, δίνει οδηγίες για τη διάγνωση και δοκιμές. Οποιαδήποτε προσπάθεια να ορίσει τον εαυτό σας ή ενός αγαπημένου προσώπου τοξικομανίας θεραπεία μπορεί να οδηγήσει σε εξαιρετικά αρνητικές συνέπειες, συμπεριλαμβανομένου του θανάτου.

Ύπνωση

Η μέθοδος της ύπνωσης είναι επιστημονικά αποδεδειγμένα και δικαιολογημένα. Σε μια τέτοια μέθοδος αγώνα κατά του αλκοολισμού καταρτίσει μια αύξηση του αριθμού των εξαρτημένων. Η μόνη προϋπόθεση είναι ότι το άτομο πρέπει να θέλετε να απαλλαγείτε από τον εθισμό. Επίσης, συνιστάται να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη μέθοδο, μετά την πλήρη απομάκρυνση του αλκοόλ από τον οργανισμό.

Υπάρχει μια λανθασμένη αντίληψη ότι η ύπνωση είναι σε θέση να καταστείλει την ανθρώπινη ψυχή ή να προκαλέσει την μη αναστρέψιμη βλάβη. Αλλά δεν είναι – είναι το ευχαριστώ για την ύπνωση κάθε χρόνο αρκετές χιλιάδες άνθρωποι με επιτυχία κόψει το ποτό και στις περισσότερες περιπτώσεις να μην επιστρέψει ποτέ να εθισμός στο αλκοόλ.

Κωδικοποίηση

Ένα από τα πιο προοδευτικά και αποτελεσματικές μεθόδους θεραπείας του αλκοολισμού, το οποίο δίνει μια θετική επίδραση στο 90-95 των περιπτώσεων. Αλλά, επίσης, απαιτεί την πλήρη συγκατάθεση του ανθρώπου, τη συνειδητή απόφαση να ενταχθούν στον αγώνα κατά του αλκοολισμού. Αμέσως μετά την απόσυρση του αλκοόλ από το σώμα μπορεί να αρχίσει η διαδικασία δεν θα πάρει πολύ χρόνο, αλλά θα σας επιτρέψει, είτε μόνιμα είτε για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα για να απαλλαγούμε από την λαχτάρα για το αλκοόλ.

Η ουσία της μεθόδου αυτής έγκειται στην ειδική επίδραση στο ήπαρ και το υποσυνείδητο, με αποτέλεσμα οι άνθρωποι παύουν να πάρει την ευχαρίστηση από την κατανάλωση αλκοόλ, αλλά χάνει επίσης την ανάγκη για μια κατάσταση αλκοολούχα ευφορία.

02.08.2018