Οι βλάβες από το αλκοόλ

Το κακό του αλκοόλ στο σώμα μπορεί να είναι τεράστια. Το μόριο του αλκοόλ απορροφάται γρήγορα στο αίμα και εξαπλώνεται σε όλο το σώμα. Η διαδικασία της απορρόφησης αρχίζει το στοματικό βλεννογόνο, το βλεννογόνο του στομάχου απορροφά περίπου το 20% αλκοόλ, και οι περισσότεροι από τους λογαριασμούς στο λεπτό έντερο. Το αλκοόλ εύκολα διαπερνά τη μεμβράνη των κυττάρων όλων των ιστών, αλλά το ύψος του εξαρτάται από την ποσότητα του νερού στο κλουβί. Ως εκ τούτου, τα περισσότερα από τα αιθανόλη απορροφάται από τον εγκεφαλικό ιστό: 1,5 — 2 φορές περισσότερο από ό, τι οι ιστοί του σε άλλα όργανα. Στο ήπαρ υπάρχει επίσης μια υψηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ, όπως και χρησιμεύει ως ένα φίλτρο του σώματος και εξουδετερώνει τις ουσίες που είναι επιβλαβείς για τον.

Να πάρει αλκοολούχων ποτών είναι επιβλαβής, ανεξάρτητα από τη συχνότητα έκδοσης και την ηλικία. Θετικά είναι απίστευτα brevem vilemque σε σύγκριση με ό, τι ζημιά στο ανθρώπινο σώμα τα ποτά με περιεκτικότητα σε αιθανόλη (αιθυλική αλκοόλη). Ιδιαίτερα αισθητή αρνητική επίδραση του αλκοόλ σε νεαρή ηλικία, όταν η χρήση αλκοόλ είναι παραμορφωμένη εσωτερική εικόνα του κόσμου στο σύνολό τους

το αλκοόλ

Από το αλκοόλ μπορεί να υποφέρουν από άλλα όργανα και συστήματα του σώματος:

  1. αγγεία και την καρδιά;
  2. ουροποιητικού συστήματος;
  3. το στομάχι και τα έντερα;
  4. αναπαραγωγικό σύστημα.
  5. νευρικό σύστημα.

Μετά την πρώτη δόση του αλκοόλ, το μόριο του είναι οξειδωμένο με ταχύτητα 85-100 mg/kg ανά ώρα. Αν το αλκοόλ καταναλώνεται συχνά, το ρυθμό οξείδωσης αυξάνεται, υπάρχει αντίσταση σε μεγάλες δόσεις αλκοόλ. Η πρώτη συνέπεια της βλάβης από το αλκοόλ είναι μια παραβίαση της μνήμης, ακόμα και μετά από μια μικρή ποσότητα αλκοόλ. Όσο υψηλότερη είναι η δόση αλκοόλ, όσο περισσότερο ένα άτομο υποφέρει από κενά μνήμης. Σύμφωνα με τα πραγματικά περιστατικά σχετικά με τους κινδύνους του αλκοόλ ένα ποτήρι αλκοόλ μπορεί να σκοτώσει εγκεφάλου 1000-2000 κύτταρα. Το 95% των αλκοολικών και το 85% των μετριοπαθείς πότες που παρατηρήθηκαν σε αυτό το σχήμα.

Το κακό του αλκοόλ στο Κεντρικό νευρικό σύστημα εκδηλώνεται κυρίως από το γεγονός ότι το αλκοόλ μόρια κατά το αρχικό στάδιο μπει στα νευρικά κύτταρα. Αυτό είναι λόγω της υψηλής τοποθεσία το αλκοόλ να διαλύει τα λίπη, το οποίο πλέον βρίσκεται στο εξωτερικό περίβλημα των νευρικών κυττάρων και είναι πάνω από 60%. Το αλκοόλ διαπερνά το νευρώνα και καθυστερημένη, όπως το κυτταρόπλασμα περιέχει υψηλότερα επίπεδα του νερού. Αλκοολούχα ποτά γρήγορα διεγείρει το νευρικό σύστημα, προκαλώντας το άτομο γίνεται χαρούμενο και χαλαρωτικό. Το αλκοόλ συσσωρεύεται στα νευρικά κύτταρα και επιβραδύνει τη λειτουργία τους.

Τα ηπατικά κύτταρα υποφέρουν σε μεγάλο βαθμό από το αλκοόλ, επειδή αναγκάζονται να επαναλάβει τα μόρια, αν και δεν έχει σχεδιαστεί για αυτό. Με την ανάπτυξη του αλκοολισμού, το συκώτι φθείρεται και τα κύτταρα αρχίζουν να εκφυλίζονται. Στη θέση των προσβεβλημένων κυττάρων του ήπατος υπάρχουν θραύσματα του λιπώδους ιστού. Προκαλεί εργασίας του ήπατος μειώνεται σε μέγεθος, δεν είναι σε θέση να επεξεργαστεί τις βλαβερές τοξίνες. Ηπατική νόσος μπορεί να επηρεάσει την κατάσταση του εγκεφάλου, προκαλώντας μη αναστρέψιμη βλάβη.

Το αλκοόλ + Αποτέλεσμα
1 ασπιρίνη το έλκος στομάχου
2 η καφεΐνη, διαβάστε τις οδηγίες, Coldrex, έβερντιν. ή teofedrin υπερτασική κρίση
3 διουρητικά, αντιυπερτασικά φάρμακα σοβαρή πτώση της αρτηριακής πίεσης
4 Panadol, παρακεταμόλη, efferalgan τοξικό ήπατος
5 ινσουλίνη και άλλα φάρμακα που μειώνουν τη ζάχαρη αίματος η απότομη πτώση του σακχάρου στο αίμα, κώμα
6 παυσίπονα και αντιφλεγμονώδη φάρμακα, ηρεμιστικά, ηρεμιστικά, υπνωτικά χάπια δηλητηρίαση, εγκεφαλικό κώμα
7 σουλφοναμίδης αντιβιοτικών η έλλειψη θεραπευτικό αποτέλεσμα, δυσανεξία φαρμάκου από το σώμα
8 αντιισταμινικά, νιτρογλυκερίνη αλλεργική αντίδραση, αυξημένη σύνδρομο πόνου

Οι βλάβες από το αλκοόλ για το σώμα εκδηλώνεται με την έλλειψη θειαμίνης, που παίζει σημαντικό ρόλο στις δραστηριότητες του σώματος. Η θειαμίνη ή βιταμίνη Β1 είναι εξαιρετικά σημαντική για πολλές διεργασίες, και η έλλειψή του οδηγεί σε διάφορες παθολογικές καταστάσεις και ασθένειες. Εάν δεν υπάρχει επαρκής θειαμίνη, του εγκεφάλου και των νευρικών κυττάρων είναι μειωμένη, οδηγώντας σε μια ποικιλία από διαταραχές από το νευρικό σύστημα. Η έλλειψη της βιταμίνης Β1 είναι λόγω υποσιτισμού, των διαταραχών των μεταβολικών διεργασιών στο σώμα, όπως καταναλώνονται μεγάλες ποσότητες αλκοόλ και ένα άτομο είναι καλά τρέφονται.

Το αλκοόλ και το Κάπνισμα

Τα αλκοολούχα ποτά και τα τσιγάρα τους είναι επιβλαβείς για το σώμα. Το κάπνισμα σε συνδυασμό με το αλκοόλ προκαλεί ένα διπλό χτύπημα στο σώμα. Τα μόρια του αλκοόλ και η νικοτίνη απορροφάται στην κυκλοφορία του αίματος, αλληλεπιδρούν με τα ερυθρά αιμοσφαίρια, που μεταφέρουν οξυγόνο από τους πνεύμονες στους ιστούς και διοξείδιο του άνθρακα πίσω από τους ιστούς. Αιθανόλη διαλύει το προστατευτικό στρώμα με την εξωτερική επιφάνεια των ερυθρών αιμοσφαιρίων, την αφαίρεση της τάσης από αυτούς, που προκαλεί τα ερυθρά αιμοσφαίρια ενώνεται με το άλλο και σχηματίζουν μεγάλες μπάλες. Με αυξανόμενες δόσεις του αλκοόλ που καταναλώνεται και τσιγάρων που καπνίζονται την αύξηση των μεγεθών. Αυτό οδηγεί στο σχηματισμό θρόμβων στα αιμοφόρα αγγεία, μειωμένη ροή του αίματος σε ορισμένες περιοχές του εγκεφάλου και σε άλλα συστήματα του ανθρώπου.

Οι βλάβες από το αλκοόλ και το Κάπνισμα αντικατοπτρίζεται στο αποτέλεσμα mutua supplementi. Σύμφωνα με πληροφορίες για τους κινδύνους του αλκοόλ κίνδυνο καρκίνου του πνεύμονα, του λάρυγγα, πότες καπνιστές 7-9 φορές υψηλότερες από εκείνες που δεν καπνίζουν * σε αλκοολικούς — μέχρι 5-6 φορές από ανθρώπους νηφάλιους. Συνδυάζοντας δύο κακές συνήθειες κακοήθεις όγκοι μπορούν να προκύψουν σε 40% των περιπτώσεων. Εξάλειψη τουλάχιστον ένα παράγοντα, ο κίνδυνος είναι σημαντικά μειωμένη.

Το αλκοόλ και τα ναρκωτικά

να σταματήσει το αλκοόλ

Φάρμακα σε συνδυασμό με το αλκοόλ να προκαλέσει τεράστια ζημιά για τον οργανισμό και μπορεί να οδηγήσει σε συχνές θανάτους. Τοξικομανείς μπορεί να διαλύσει τα ναρκωτικά σε αλκοολούχα ποτά για να πάρει το διπλό η fun. Χρησιμοποιήστε είτε παρόμοια ή αντίθετη να μειώσει τη δράση τους. Πιο συχνά με το αλκοόλ συνδυάζουν την κοκαΐνη. Μετά από αυτό το κοκτέιλ των νευρικών κυττάρων του εγκεφάλου εκπλαγείτε άμεσα, καθώς το σώμα πράξεις σε δύο τύπους διαχείρισης: περιορίζει και την τόνωση, εντελώς αντίθετο από το άλλο.

Αποτρεπτικός παράγοντας ουσίες που καταπραΰνουν και χαλαρώνουν το νευρικό σύστημα, διεγείροντας την ισχύ της να είναι ενεργό. Το αλκοόλ σε αυτή την περίπτωση είναι ο περιορισμός ουσία, την καταστολή του νευρικού συστήματος, και η κοκαΐνη είναι ένα διεγερτικό, συναρπαστικό και ενεργοποίηση των νευρικών κυττάρων. Αυτός ο συνδυασμός συχνά τελειώνει με το θάνατο του ατόμου.

Ο συνδυασμός του αλκοόλ με τα φάρμακα, ο άνθρωπος καταπιέζει το σώμα είναι βασικά αντανακλαστικά και τις ζωτικές λειτουργίες. Ακόμη και σε χαμηλές δόσεις αλκοόλ και τα ναρκωτικά μπορεί να είναι μειωμένη αναπνευστική λειτουργία. Μεθυσμένος άνθρωποι δεν είναι σε θέση να ελέγξει τη δόση που λαμβάνεται ναρκωτικά και το αλκοόλ ενισχύει την επίδραση του ακόμη και σε μικρές δόσεις ναρκωτικών ουσιών. Ως εκ τούτου, οι βλάβες από το αλκοόλ και τα ναρκωτικά μετατρέπεται σε μια θανάσιμη απειλή για τη ζωή.

Οι βλάβες από το αλκοόλ για τις γυναίκες

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η ζημιά επιπτώσεις του αλκοόλ στο σώμα των γυναικών πολύ περισσότερο από τους άντρες. Αυτό οφείλεται στη δομή και τις ιδιαιτερότητες του γυναικείου σώματος. Η ανοχή για το αλκοόλ των γυναικών είναι πολύ χαμηλότερο από ό, τι στους άνδρες, έτσι ώστε το θηλυκό αλκοολισμό αναπτύσσεται πιο γρήγορα και αντιμετωπίζονται πολύ πιο δύσκολο. Σε γυναίκες με εξάρτηση από το αλκοόλ πιο γρήγορα επηρεάζει τα κύτταρα του ήπατος, της καρδιάς μυών αποδυναμωθεί, σπασμένα αγγεία, εξαντλεί το νευρικό σύστημα. Οι βλάβες από το αλκοόλ για τις γυναίκες εκδηλώνεται με τη γήρανση του δέρματος, ταχεία γήρανση ολόκληρου του οργανισμού, αλλαγή της φωνής και την εμφάνιση. Η γυναίκα είναι άσχημο, επιθετική και δεν ελέγχεις τον εαυτό σου.

Για τους κινδύνους του αλκοόλ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι γνωστό σε όλους. Η χρήση του αλκοόλ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης οδηγεί σε αρνητικές συνέπειες για το εμβρυϊκό εγκέφαλο, και αργότερα εκφράζονται σε κακή ανάπτυξη των οργανισμών, την ψυχή και τη συμπεριφορά του παιδιού. Εάν η μητέρα είναι συστηματικά ήπιε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, το παιδί αναπτύσσει εμβρυϊκό αλκοολικό σύνδρομο (fetal alcohol syndrome). Σε παιδιά με το σύνδρομο αυτό συχνά έχετε δυσπλασίες των εξωτερικών οργάνων, τα χέρια και τα πόδια το μικρό, το κεφάλι είναι δυσανάλογα σε σχέση με το σώμα. Σιγά-σιγά μεγαλώνει και να αναπτύσσεται σε σύγκριση με τους συνομηλίκους τους. Αυτά τα παιδιά δεν είναι σε θέση να αντιλαμβάνονται τις πληροφορίες, να θυμάσαι το κακό και πιο δύσκολο να προσαρμοστούν με τον έξω κόσμο.

Σε ένα παιδί με εμβρυϊκό σύνδρομο του όγκου του εγκεφάλου ήταν λιγότερο από το κανονικό, ο αριθμός των κυττάρων του εγκεφάλου και των νευρώνων είναι πολύ κάτω από το φυσιολογικό. Νευρικά κύτταρα του εγκεφάλου αυτά τα παιδιά δεν είναι σε θέση να λειτουργήσει κανονικά, γεγονός που οδηγεί σε συμπεριφορικές και ψυχολογικές διαταραχές. Το παιδί μπορεί να είναι επιθετική, μειωμένη ικανότητα για λογική και την αφηρημένη σκέψη. Είναι δύσκολο να συνηθίσει να συναναστρέφονται με άλλα παιδιά, να είναι κοινωνικά ενεργοί. Ένα τέτοιο παιδί συχνά γίνεται αλκοολικός, τόσο ο εθισμός είναι κληρονομική.

Το κακό του αλκοόλ στο σώμα εφήβων

το αλκοόλ και έφηβοι

Τους κινδύνους του αλκοόλ για τους εφήβους είναι υψηλότερο από αυτό ενός ενήλικα οργανισμό, καθώς το παιδί βρίσκεται στο στάδιο του σχηματισμού. Τους κινδύνους του αλκοόλ για τους εφήβους εκδηλώνεται με την αναστολή της ανάπτυξης, καθυστέρηση στην ανάπτυξη των ψυχικών και σεξουαλικών λειτουργιών, των μυών, επηρεάζουν την εμφάνιση ενός προσώπου. Το χειρότερο νέο της σώμα αντιμετωπίζει το αλκοόλ και δεν είναι σε θέση να αντισταθεί την επιρροή του. Αρκετά 100 γραμμάρια κρασί ή βότκα για να πάρει έφηβος μεθυσμένος. Εφηβικό αλκοολισμό αναπτύσσεται σε 5 - 10 φορές πιο γρήγορα από ό, τι σε ενήλικες. Θα πρέπει να τονίσουμε το κακό αλκοολούχα ποτά ενέργειας, το οποίο φαίνεται να είναι αβλαβές. Ωστόσο, περιέχουν αιθανόλη, και μπορεί να αποτελέσουν απειλή για τη ζωή ενός παιδιού.

Το κακό του αλκοόλ στον οργανισμό του παιδιού και του εφήβου εκφράζεται ως εξής:

  • παραβίαση των χημικές διεργασίες στον εγκέφαλο και το νευρικό σύστημα των παιδιών, προκαλώντας αναπτυξιακή καθυστέρηση, προβλήματα μνήμης;
  • μειωμένη ικανότητα του εφήβου στο σχολείο και σε άλλους τομείς της επιστήμης, της δημιουργικότητας *
  • μειωμένη ικανότητα για λογική και την αφηρημένη σκέψη.
  • η εκδήλωση ψυχώσεις και κατάθλιψη;
  • παιδιά και έφηβοι συναισθηματικά υποβαθμισμένη, μειωμένη πραγματική αντίληψη για τον κόσμο.

Είναι πολύ σημαντικό για την οικογένεια και τα εκπαιδευτικά ιδρύματα να πω για τους κινδύνους του αλκοόλ για τους εφήβους και τους φοιτητές. Τακτική προληπτική συζήτηση για τους κινδύνους του αλκοόλ θα σας βοηθήσει να προστατεύσετε τα παιδιά από τους εθισμούς περαιτέρω αλκοολισμό.

Οι βλάβες από το αλκοόλ για τους άλλους

Οι ειδικοί ισχυρίζονται ότι το αλκοόλ είναι ένα από τα πιο επικίνδυνα ναρκωτικά, καθώς δρα καταπιεστικά στο σώμα, προκαλεί ένα άτομο να έχουν ξεσπάσματα επιθετικότητας, καθιστώντας την ανίκανη να ελέγξει τις πράξεις του, επιρρεπείς στη βία και ακόμα και φόνο. Οι βλάβες από το αλκοόλ, είναι εμφανής όχι μόνο για το άτομο αλλά και για τους άλλους. Σε κατάσταση ισχυρή αλκοολική δηλητηρίαση, το άτομο μπορεί να επιτεθεί ένα άλλο άτομο για να ξεκινήσει μια μάχη για κανένα λόγο.

Περίπου το 80% των περιπτώσεων ενδοοικογενειακής βίας που συμβαίνουν υπό την επήρεια αλκοόλ, περίπου το 60% όλων των εγκλημάτων που διαπράττονται σε μια κατάσταση ακραίας δηλητηρίαση. Ένα άτομο δεν είναι σε θέση να ελέγχουν τις πράξεις τους και τα έργα τους. Περίπου 50% των τροχαίων ατυχημάτων οφείλονται σε επιδράσεις του αλκοόλ στο σώμα του οδηγού. Ένα άτομο μεθυσμένος πίσω από το τιμόνι μπορεί να προκαλέσει βλάβη σε άλλους οδηγούς και τους πεζούς.

Το κακό και τα οφέλη του αλκοόλ

Πολλοί μελετητές και οι σύγχρονοι επιστήμονες το επιχείρημα σχετικά με τους κινδύνους και τα οφέλη του αλκοόλ. Πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση κρασιού αρκετές φορές την εβδομάδα μπορεί να μειώσει σημαντικά τον κίνδυνο για καρδιακές παθήσεις και τα αιμοφόρα αγγεία, για να τους προστατεύσει από τον διαβήτη. Το κόκκινο κρασί περιέχει μεγάλες ποσότητες αντιοξειδωτικών ουσιών που αναστέλλουν τη διαδικασία της γήρανσης και να σκοτώνει τα καρκινικά κύτταρα. Μειώνει την ποσότητα των θρόμβων στο αίμα, και, συνεπώς, εμποδίζει τον κίνδυνο θρόμβωσης του αίματος. Αλλά είναι αυτό πραγματικά;

Το αλκοόλ, ακόμη και σε μικρές δόσεις προκαλεί συναισθηματική εξάρτηση. Ακαδημαϊκός Pavlov διαπίστωσε ότι τα αντανακλαστικά μετά από να πιει μικρές ποσότητες αλκοολούχων ποτών θα εξαφανιστούν, και να έρθουν πίσω σε κανονικό μετά από 7 — 11 ημέρες. Σταδιακά, η ποσότητα του αλκοόλ που καταναλώνεται μπορεί να αυξηθεί. Σύμφωνα με τα άτομα που καταναλώνουν μέτρια αλκοολούχα ποτά, μετά από 4 χρόνια η πιθανότητα συρρίκνωση των κυττάρων του εγκεφάλου που είναι 85%. Το αλκοόλ σε μικρές δόσεις είναι επιβλαβής για το ήπαρ, τα αιμοφόρα αγγεία και το ανθρώπινο δέρμα. Αυξάνει τον κίνδυνο του διαβήτη, υπέρταση, παγκρεατίτιδας και του καρκίνου. Είσαι να βλάψει ή να επωφεληθούν από το αλκοόλ, είναι στο χέρι σας, αλλά είναι καλύτερα να προστατεύσετε τον εαυτό σας από τις βλαβερές συνήθειες.

Για τους κινδύνους του αλκοόλ πρέπει να ξέρετε ο κάθε άνθρωπος, από την παιδική ηλικία, καθώς οι συνέπειες μπορεί να είναι μη αναστρέψιμη. Είναι απαραίτητο να διεξάγει τακτικές συζητήσεις σχετικά με τις επιπτώσεις των οινοπνευματωδών ποτών, μεταξύ των νέων και των ενηλίκων, για να προσελκύσουν την κοινωνία προς ένα υγιεινό τρόπο ζωής.

13.08.2018