Πόσο μπορείς να το πίνεις, όχι να γίνει αλκοολικός. Narcology

"Ξέρω ότι ο κανόνας". Όπως μπορείτε συχνά να ακούω αυτή τη φράση, κατά τη διάρκεια εορτών. Ωστόσο, συχνά αποδεικνύεται ότι το ποσοστό των επισκεπτών — μια χαλαρή έννοια. Είναι δυνατόν να συγκρίνουμε τις δύο πότες μεταξύ των ανθρώπων και να τους πω αυτό πίνει πολύ, και αυτό είναι το φυσιολογικό εύρος; Αποδεικνύεται ότι είναι δυνατόν. Στον εθισμό, υπάρχει μια ταξινόμηση των οικιακών κατανάλωση αλκοόλ ανάλογα με την ποσότητα και την ποιότητα της σχέσης ανάμεσα στον άνθρωπο και το αλκοόλ.

Σύνολο κατανέμονται σε 5 ομάδες: τυχαία πότες, μετριοπαθείς πότες, που πίνουν συστηματικά και συνήθως το ποτό.

οι βλάβες από το αλκοόλ

Όπως μπορείτε να πείτε από τον τίτλο, δεν πίνουν αλκοόλ. Επίσης, οι γιατροί του τσαγιού περιλαμβάνουν εκείνα τα άτομα που έπιναν ένα ποτήρι σαμπάνια για το Νέο έτος, 8 Μαρτίου, και τα γενέθλια. Τέτοια στοιχεία αλκοόλ μπορεί να αγνοηθεί με ασφάλεια.

Γιατί δεν πίνεις;

Οι λόγοι για την "ξηρά" συμπεριφορά πολύ, αλλά συμβατικά, μπορούν να ομαδοποιηθούν σε τρεις τομείς: βιολογικά, ιατρικά και συμπεριφοράς.

Βιολογικές αιτίες

Είναι δυσανεξία στο αλκοόλ και στο επίπεδο του σώματος. Για παράδειγμα, η λεγόμενη αναστροφή της δηλητηρίασης, όταν μετά την έγκριση του "στήθος" διάθεση δεν βελτιωθεί, αλλά μάλλον να μειωθεί δραστικά, σε σημείο κατάθλιψης. Ή όταν το αλκοόλ δεν αφομοιώνονται από το σώμα με την κυριολεκτική έννοια – ως ουσία τροφίμων, και οποιαδήποτε επαφή με το αλκοόλ δίνει μια ζωντανή εικόνα της δηλητηρίασης.

Για λόγους υγείας

Οι άνθρωποι μπορεί να μην ποτό για λόγους υγείας ("θέλω αλλά δεν μπορώ"). Αυτό μπορεί να είναι μια σοβαρή σωματική ασθένεια, ή την κατάσταση μετά από μια τραυματική βλάβη του εγκεφάλου, ή νευρωτικές διαταραχές έχουν εξαιρετικά ευαίσθητα άτομα.

Κοινωνικο-ψυχολογικές αιτίες

Οι άνθρωποι μπορούν επίσης να επιλέξουν ένα νηφάλιο τρόπο ζωής σκόπιμα ("μπορώ αλλά δεν θέλω"). Αυτή η επιλογή είναι συχνά σε παιδιά μεγαλώνοντας σε μια οικογένεια όπου ο πατέρας ήταν αλκοολικός (φυσικά με μια αρνητική στάση, όπως ο πατέρας). Σημαντικό ρόλο μπορεί να παίξει και μια αυστηρή ανατροφή, συμπεριλαμβανομένων των θρησκευτικών.

Αν μπορεί να ξεκινήσει να πιεις;

Ωστόσο, εάν οι συνθήκες θα ισχύει, και, στη συνέχεια, μπορούν να πίνουν. Ειδικά αν είναι τόσο αποδεκτή αυτή η κοινωνική υποομάδα, δεν είναι ένα "λευκό κοράκι". Να μεθύσω είναι συνήθως ελάχιστα, κρατώντας τον έλεγχο του εαυτού του σε οποιαδήποτε κατάσταση. Στο τέλος, οι άνθρωποι βρίσκουν κανένα λόγο να κόψω το ποτό, που δεν εγκαταλείπουν την ομάδα, συχνά αναφερόμενος στην μυθικά ή πραγματικά υπάρχουσα ασθένεια.

Κατά λάθος το ποτό

Οι άνθρωποι που πίνουν ένα μέγιστο των 250 ml βότκα λίγες φορές τον χρόνο, αλλά όχι πιο συχνά από μία φορά το μήνα. Σε Γενικές γραμμές, αυτή η ομάδα είναι συνδεδεμένη με το αλκοόλ μάλλον αργά, και τις ειδικές ανάγκες αλκοόλ δεν αισθάνονται, δεν το θεωρούν "νόστιμα". Σε κατάσταση μέθης, συνήθως δεν βιώνουν ευχάριστα συναισθήματα, οπότε μην προσπαθήσετε να αυξήσετε τη δόση ή το ποτό συχνά. Συνήθως αυτοί οι άνθρωποι πίνουν "επειδή είναι σύνηθες," και περιορίζεται σε συμμόρφωση με το τελετουργικό. Συνήθως το επόμενο πρωί μετά το γλέντι, κατά λάθος το ποτό και αισθάνομαι πολύ άσχημα – όπως και στην ψυχολογική και φυσιολογική αίσθηση. Όλα αυτά οδηγούν στο γεγονός ότι το 35-40 ετών θα ενταχθούν αυτοί συχνά πότες, και, επομένως, να γίνει ένθερμοι αντίπαλοι του πόσιμου των άλλων, αηδιασμένος από το θέαμα μεθυσμένους και η μυρωδιά από τους καπνούς.

Μετριοπαθείς πότες

Αυτή είναι η πιο αμφιλεγόμενη ομάδα. Όπως έχουμε ήδη αναφέρει, οι διαφορές στον ορισμό της μετριοπάθειας, και τη χρησιμότητα των η μέτρια κατανάλωση οινοπνεύματος στον ιατρικό κόσμο είναι ακόμα ένα θέμα συζήτησης. Τα ρωσικά κανόνια να μέτριους καταναλωτές θεωρούν ότι οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν 100-150 ml βότκα (αλλά όχι περισσότερο από 400 ml) 1-4 φορές ανά μήνα.

Η κύρια διαφορά είναι ότι αυτή η ομάδα αισθάνεται ευχαρίστηση από την κατανάλωση αλκοόλ δηλητηρίαση, έχουν συνοδεύτηκε από άνοδο της διάθεσης, και σκούξεις αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι μεθυσμένος. Αυθόρμητη επιθυμία να πίνουν συνήθως δεν εμφανίζονται, αλλά αν υπάρχει ένας λόγος – να είστε βέβαιοι, ότι οι μετριοπαθείς πότες θα είναι ο εμπνευστής της γιορτής. Και πιο συχνά, υλοποιείται σε μια άτυπη ομάδα – πιο κοντινό τους συμμαθητές, τους συναδέλφους, τους φίλους, και συνδέεται με μια σειρά από τελετουργικά και παραδόσεις.

Γιατί δεν φοβούνται το αλκοόλ;

Το αλκοόλ σχεδόν ποτέ δεν γίνεται η κύρια αξία στη ζωή μετριοπαθείς πότες δεν αλλάζει την δομή του ανάγκες και τα κίνητρα της προσωπικότητας. Αν και το αλκοόλ ζήτησης με τη σταθερή επανάληψη των σκηνών (για παράδειγμα, η παραδοσιακή παρασκευή το βράδυ συναθροίσεις στην παμπ) μπορεί να προκύψει.

Συστηματικά πότες

Αλλά για τη συστηματική κατανάλωση αλκοόλ παίζει στη ζωή μου είναι ήδη αρκετά σημαντικό ρόλο. Αυτή η ομάδα περιλαμβάνει τους ανθρώπους που πίνουν 200-300 ml βότκα (αλλά όχι περισσότερο από 500 ml) 1-2 φορές την εβδομάδα. Πράγματι, η εξοικείωση με το αλκοόλ εμφανίζεται σε μικρότερη ηλικία, υπάρχει μια επιθυμία να "μεθύσουν" το συντομότερο δυνατόν. Δηλητηρίαση σε αυτό το πλαίσιο το αλκοόλ είναι πολύ έντονη, με πλήρη απώλεια της αυτο-ελέγχου και αντικοινωνικές ενέργειες.

Γιατί είναι σε κίνδυνο;

Η χρήση του αλκοόλ αρχίζει 15-16 ετών, και γρήγορα να σχηματίζεται μια ανάγκη για αλκοόλ. Αυτοί οι άνθρωποι συχνά ενεργούν ως εμπνευστές του πόσιμου, ψάχνει για κάθε παραμικρή ευκαιρία (μέχρι την Ημέρα της Βαστίλης). Συστηματικά πότες πίνουν πολύ και με ευχαρίστηση, που βιώνουν το επόμενο πρωί, η ταλαιπωρία μόνο στην περίπτωση, αν πραγματικά είχε πιει πολύ.

Στο τέλος, αυτοί οι άνθρωποι αλκοόλ πολύ γρήγορα γίνεται το κύριο ενδιαφέρον στη ζωή, και να προχωρήσουμε στην επόμενη κατηγορία.

Συνήθως το ποτό

Ποτό 500 ml βότκα και περισσότερο από μερικές φορές την εβδομάδα. Αυτοί οι άνθρωποι γρήγορα διαμόρφωσε το αλκοόλ, η ανάγκη προκύπτει η σκοπιμότητα σύμπτωμα του αλκοολισμού. Η επιθυμία να πίνουν προκύπτει κάθε φορά που υπάρχει μια ευκαιρία. Η καταστολή αυτή η επιθυμία είναι δεδομένη με μεγάλη δυσκολία και συνοδεύεται από μείωση της διάθεσης και της ευεξίας. Αυξάνει την ανοχή στο αλκοόλ κάθε χρόνο για να επιτευχθεί η επιθυμητή κατάσταση απαιτεί μεγάλη δόση.

Τα συμπτώματα του αλκοολισμού

τα συμπτώματα του αλκοολισμού

Υπάρχουν νευρολογικές και ψυχικές διαταραχές – αναστατωμένος ύπνου, μειωμένη αυτο-κριτική (σε αυτή την περίπτωση είναι υπερβολικό το ρόλο του πόσιμου των άλλων), υπάρχει μια σταδιακή εκφύλιση της προσωπικότητας. Το αλκοόλ γίνεται η κύρια και μοναδική πηγή χαράς στη ζωή, δραματικά περιορίζει το εύρος των συμφερόντων, την οικογένεια και δουλειά δεύτερο, ή ακόμα και δέκατο σχέδιο.

Μια φορά την επιθυμία της κατάχρησης αλκοόλ μετατρέπεται σε εμμονή, το συντομότερο χάνει ποσοτικό έλεγχο του μεθυσμένος (το περίφημο "κανονική"), όταν ένα άτομο χάνει την ικανότητα να κόψω το ποτό, μπορείς να μιλήσεις για την ανάπτυξη της εξάρτησης από το αλκοόλ και, κατά συνέπεια, για τον αλκοολισμό.

Πώς να μην γίνει αλκοολικός

Είναι δυνατόν να αποτρέψει τον εκφυλισμό της εγχώριας κατανάλωσης σε την ασθένεια; . Αλλά αυτό απαιτεί πολλή προσπάθεια – όπως ο ίδιος, και η οικογένειά του και φίλοι. Τα μακρύτερα στη διαδικασία, τόσο πιο δύσκολο είναι να τραβήξει έξω από τα αλκοολούχα λάκκο, που συχνά απαιτούν τη βοήθεια ενός ειδικευμένου θεραπευτή. Αλλά μέχρι τότε, μέχρι να σχηματιστεί μια φυσική εξάρτηση από το αλκοόλ, υπάρχει μια πιθανότητα να επιστρέψει σε μια φυσιολογική ζωή με ουσιαστικά καμία απώλεια για την υγεία του. Με την προϋπόθεση, φυσικά, ότι η νέα ζωή θα γίνει ο κανόνας, η έλλειψη αλκοόλ.

Είναι δυνατόν, τουλάχιστον κατά προσέγγιση, να αξιολογήσει τη σοβαρότητα της σχέσης σας με το αλκοόλ; . Για το σκοπό αυτό υπάρχουν ειδικές εξετάσεις-ερωτηματολόγια. Υπάρχουν σε απευθείας σύνδεση επιλογές.

06.09.2018