Το αλκοόλ και τα αντιβιοτικά: πόσα μπορείς να πάρεις, συμβατότητα

Ξεχωριστά είναι αναγκαία για να σταματήσει η πρόσληψη αλκοόλ κατά τη διάρκεια μια πορεία των αντιβιοτικών. Η υπάρχουσα άποψη ότι το αλκοόλ εξουδετερώνει τα αντιβιοτικά, δεν είναι εντελώς αλήθεια, αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις αρκετά κοντά στην πραγματικότητα. Η ασθένεια αρχίζει να αναπτύσσεται ως εάν καμία θεραπεία δεν γίνεται.

το αλκοόλ και τα αντιβιοτικά

Περισσότερες λεπτομέρειες για την κατάσταση, ποιες είναι οι επιπτώσεις του αλκοόλ στην αντιβιοτικά, να εξετάσει το κύριο μέρος αυτού του άρθρου.

Μπορεί το αλκοόλ με τα αντιβιοτικά

Σχετικά με το ζήτημα του κατά πόσον το αλκοόλ με τα αντιβιοτικά, υπάρχει μια οριστική αρνητική απάντηση. Ανεξάρτητα από το είδος των φαρμάκων και την ποσότητα του αλκοόλ, τις συνέπειες τέτοιων ενεργειών θα μεταφέρει μόνο αρνητικό για το σώμα.

Η επίδραση του αλκοόλ στο σώμα, γενικά, έχει ορισμένες θετικές πτυχές, και με την παρουσία νόσου και ακόμη περισσότερα. Έτσι, την ίδια στιγμή να λαμβάνουν αντιβιοτικά, και το αλκοόλ - μέσα για να εξουδετερώσει την αποτελεσματικότητα της θεραπείας.

Μύθοι σχετικά με τη συμβατότητα του αλκοόλ και αντιβιοτικά

Σχετικά με τις επιπτώσεις της κατανάλωσης αλκοόλ ενώ παίρνετε αντιβιοτικά υπάρχουν πολλές παρεξηγήσεις που προκαλούνται από την ανεπαρκή γνώση της φαρμακολογίας και φυσιολογίας.

 • Ταυτόχρονη λήψη αντιβιοτικών και αλκοόλ δεν έχει καμία επίδραση στο ήπαρ

Αυτός ο μύθος δεν είναι ευκαταφρόνητη. Όσον αφορά τις τοξικές επιδράσεις της αιθανόλης και των μεταβολιτών της στον ιστό του ήπατος έχει από καιρό γνωστό και φαίνεται να είναι τα πάντα. Επίσης, οι περισσότεροι τύποι των αντιβιοτικών υφίσταται διάσπαση στο ήπαρ, η οποία, σε κάθε περίπτωση, δημιουργεί αυτό ένα ορισμένο φορτίο.

Έτσι, ο συνδυασμός των φαρμάκων και αλκοόλ δημιουργεί ένα σημαντικό φορτίο για το συκώτι. Τα αποτελέσματα της έρευνας, σύμφωνα με την οποία η αλληλεπίδραση μεταξύ του αλκοόλ και τα αντιβιοτικά δεν επηρεάζουν το ήπαρ, αντιμετωπίστε την κατάσταση μονομερώς.

Τα περισσότερα από αυτά τα φάρμακα δεν αποτελούν στην αιθανόλη σύνδεση με τυχόν επικίνδυνες ουσίες. Αλλά αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι το αυξημένο φορτίο για το συκώτι, ως αποτέλεσμα των κοινών φαρμάκων και των οινοπνευματωδών ποτών.

 • Όταν η λήψη αντιβιοτικών, η κατανάλωση αλκοόλ δεν μπαίνει μαζί τους στην αντίδραση

Μελέτες δείχνουν ότι η έλλειψη αντίδρασης μεταξύ των περισσότερων αντιβιοτικών και την αιθανόλη.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η χρήση των υψηλής ποιότητας αλκοόλ στην εποχή μας – αρκετά σπάνια. Στην πράξη, πολύ συχνά, το αλκοόλ είναι ένα τεράστιο ποσό των διαφόρων προσμείξεων, συμπεριλαμβανομένων των-ζυμέλαια και τοξικές αλκοόλες. Η αντίδραση μεταξύ των ουσιών αυτών και τα αντιβιοτικά μπορούν να έχουν τις πιο ολέθριες συνέπειες.

 • Η κατανάλωση αλκοόλ δεν επηρεάζει την αποτελεσματικότητα της θεραπείας

Και πάλι, για να βοηθήσει τους λάτρεις του πνεύματα μονόπλευρη αποτελέσματα της ιατρικής έρευνας. Πράγματι, οι περισσότεροι τύποι των αντιμικροβιακών φαρμάκων σε συνδυασμό με το αλκοόλ δεν χάνουν τις ιδιότητες τους. Επιπλέον, στην περίπτωση της υποδοχής του μια μικρή ποσότητα αλκοόλ κάθε αντίδραση είναι απούσα.

Αλλά μέσα στην χαρά των στοιχείων συμβατότητα των ναρκωτικών και του αλκοόλ, κάπως ξεχνάμε σχετικά με τις πρακτικές πτυχές αυτής της κατάστασης.

Η αποτελεσματικότητα της χρήσης των αντιβιοτικών επιτευχθεί μόνο όταν επαρκείς συγκεντρώσεις στο σώμα. Δεδομένου ότι είναι απίθανο ότι κάποιος θα σταματήσει σε 50 g του αλκοόλ με τα αντιβιοτικά, η κατανάλωση αλκοόλ, σε κάθε περίπτωση, θα έχουν διουρητική δράση. Μαζί με το υπόλοιπο σώμα του υγρού θα πρέπει να αποσυρθεί, επίσης, να λάβει αντιβιοτικά, η οποία δεν μπορεί να επιτευχθεί το επιθυμητό κορεσμού και για να εξασφαλιστεί η αποτελεσματικότητα της θεραπείας.

 • Αν ένα διάλειμμα χρόνου μεταξύ πρόσληψης ναρκωτικών και αλκοόλ, οι αρνητικές επιπτώσεις που προκύπτουν

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε

Όλα τα είδη των αντιβιοτικών μετά τη χορήγηση του σώματος για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, μερικά μέχρι και μια εβδομάδα, και μακρολίδια έως 10 ημέρες. Έτσι, αν πίνετε αντιβιοτικά το πρωί και το βράδυ, το αλκοόλ, το αποτέλεσμα αυτής της επεξεργασίας θα είναι στην καλύτερη περίπτωση το μηδέν, στη χειρότερη περίπτωση – μπορεί να προκαλέσει σοβαρές αρνητικές συνέπειες.

Ελάχιστο διάστημα πόσο καιρό μπορείτε να πίνετε αλκοόλ μετά τη λήψη αντιβιοτικών είναι ένα διάστημα τεσσάρων ωρών. Κυρίως μετά από αντιβιοτική θεραπεία το αλκοόλ μπορεί να ληφθεί μόνο μετά από ένα αριθμό ημερών.

Η απάντηση στο ερώτημα τι να κάνεις αν νιώθεις άσχημα μετά την κατανάλωση αλκοόλ μαζί με τα αντιβιοτικά θα εξαρτηθεί από το είδος των χρησιμοποιούμενων φαρμάκων. Καθολική συστάσεις σε αυτή την περίπτωση, είναι αδύνατο να δώσει, έτσι, εάν αισθανθείτε αδιαθεσία θα πρέπει να επικοινωνήσετε με το γιατρό.

Γιατί να μην πίνετε αλκοόλ με τα αντιβιοτικά

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους είναι αδύνατο να συνδυάσει αντιβιοτικών και αλκοόλ.

Εδώ είναι η πιο κοινή.

 1. Η εμφάνιση της την δισουλφιράμη-σαν αντίδραση

Αυτή η ουσία χρησιμοποιείται για τη θεραπεία του αλκοολισμού ως μέσο για την ανάπτυξη των αποστροφή για το αλκοόλ. Από μόνη της δεν έχει καμία επίδραση στο σώμα, αλλά στην περίπτωση της ανάμειξης με το αλκοόλ εκδηλώνεται μια σειρά από αρνητικές επιπτώσεις.

Στην περίπτωση του αλκοόλ αντενδείκνυται για το λόγο ότι η σκόνη απορρόφηση των αντιβιοτικών μεταβολιτών περιπλέξει τη διαδικασία της αποσύνθεσης του αλκοόλ. Ειδικότερα, το αποτέλεσμα της διαδικασίας αυτής είναι η υψηλή περιεκτικότητα του σώματος των ακεταλδεΰδη, μπορεί να προκαλέσει μια σειρά από αρνητικές αντιδράσεις:

 • σοβαρή κεφαλαλγία;
 • ταχυκαρδία;
 • ναυτία;
 • έμετος;
 • θερμότητας στο πρόσωπο, το λαιμό και το στήθος;
 • δυσκολία στην αναπνοή;
 • σπασμοί.

Σε υψηλές δόσεις και των δύο ουσιών, υπάρχει πιθανότητα το θανατηφόρο έκβαση.

Την ίδια στιγμή, η επίδραση στον οργανισμό ανακατεύεις αλκοόλ με τα αντιβιοτικά, δεν θα εξαρτάται από το σχήμα της απελευθέρωσής τους. Τα ίδια συμπτώματα θα πρέπει να τηρούνται σε περίπτωση, όταν είναι με ένεση, και όταν λαμβάνεται σε διαφορετική μορφή, π. χ., σταγόνες, δισκία, κάψουλες, αναστολές, κ. λπ.

 1. Τοξικές επιδράσεις στο ήπαρ μεταβολίτες που παράγονται

Διάφοροι τύποι αντιβιοτικών (κυρίως τετρακυκλίνη ομάδα) όταν αναμιγνύονται με αλκοόλ παράγουν τοξικό για το συκώτι ενώσεις, σε υψηλές δόσεις μπορεί να προκαλέσει την έναρξη του φαρμάκου που προκαλείται από ηπατίτιδα.

 1. Μεταβολική διαταραχή

Ορισμένα αντιβιοτικά (π. χ. ερυθρομυκίνη, σιμετιδίνη, φάρμακα αντιμυκητιασικά βορικοναζόλη, Ιτρακοναζόλη, κετοκοναζόλη, και άλλα) για την εκμάθηση απαιτούν την ίδια ένζυμα, όπως το αλκοόλ. Για διάφορους λόγους, σε περίπτωση που η ταυτόχρονη λήψη αλκοόλ και τα ναρκωτικά, το ένζυμο αυτό δεν είναι αρκετό για την ιατρική. Ως αποτέλεσμα, υπάρχει αυξημένη συσσώρευση του φαρμάκου στο σώμα, η οποία απειλεί να δηλητηρίασης.

 1. Μια καταθλιπτική επίδραση στο νευρικό σύστημα

Μια άλλη εκδήλωση για το τι θα συμβεί εάν πάρετε αντιβιοτικά με το αλκοόλ, υπερβολική εμπλοκή ψυχή. Είναι γνωστό ότι ορισμένα αντιβιοτικά έχει μια καταθλιπτική επίδραση στο μυαλό. Το ίδιο αποτέλεσμα έχει και το αλκοόλ. Ως εκ τούτου, η ταυτόχρονη χρήση αυτών των φαρμάκων και του αλκοόλ μπορεί να προκαλέσει έντονα αισθητή καθυστέρηση της ψυχής.

Έτσι, ο ισχυρισμός ότι η χρήση αντιβιοτικών μπορεί αλκοόλ, είναι θεμελιωδώς λάθος.

Πράγματι, σύγχρονες μελέτες επιβεβαιώνουν την έλλειψη παρενέργειες στις περισσότερες περιπτώσεις, αλλά, λαμβάνοντας υπόψη το σύνολο των αρνητικών επιπτώσεων του αλκοόλ και αντιβιοτικά για το σώμα, αυτός ο συνδυασμός θα πρέπει να εγκαταλειφθεί. Επιπλέον, λόγω της έλλειψης γνώσεων σχετικά με την κατάταξη των φαρμάκων που χρησιμοποιούνται, είναι δυνατό να αποκτήσετε μια σαφή αρνητική αντίδραση.Ο κίνδυνος αυτός είναι αβάσιμος.

Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι υπάρχει μια συμβατότητα διάγραμμα των διαφόρων τύπων των αντιβιοτικών και αλκοόλ. Για να μειωθεί ο κίνδυνος των αρνητικών επιπτώσεων, είναι επιθυμητό να μάθετε αυτές τις πληροφορίες.

Πρώτη μας λίστα τι αντιβιοτικά μπορεί να χρησιμοποιείται με το αλκοόλ.

ο αλκοολισμός
 1. Πενικιλλίνες.
 2. Τα αντιμυκητιασικά φάρμακα.
 3. Ευρέως φάσματος αντιβιοτικά.

Θα πρέπει επίσης να γνωρίζουν τις οποίες τα αντιβιοτικά δεν μπορούν να ληφθούν με το αλκοόλ.

 • Κεφαλοσπορίνες.
 • Άλλα αντιβιοτικά.

Πόσο καιρό μετά τα αντιβιοτικά μπορεί αλκοόλ

Όπως γνωρίζετε, το αλκοόλ μετά τα αντιβιοτικά είναι αδύνατο. Αν το άτομο είναι σε αντιβιοτικά, μέχρι τη στιγμή της κατανάλωσης αλκοόλ αναγκαία για να διατηρηθεί ένα ορισμένο χρονικό διάστημα, αλλιώς η πιθανότητα αρνητικές επιπτώσεις είναι σημαντικά αυξημένη.

Τη στιγμή, όταν μπορείτε να ξεκινήσετε την κατανάλωση αλκοόλ εξαρτάται από τη διάρκεια της απέκκρισης των αντιβιοτικών από το σώμα. Σε κάθε περίπτωση, εάν ο ασθενής το πρωί, ήπια αντιβιοτικά από συγκεντρώσεις το βράδυ με τη ζέστη, είναι καλύτερα να απέχουν. Ακόμα και τα ναρκωτικά βραχυπρόθεσμες για ένα σύντομο χρονικό διάστημα δεν θα εμφανίζεται, το οποίο θα δημιουργήσει περιττό βάρος σε όλα τα όργανα και συστήματα αποδυναμωθεί από τη νόσο του οργανισμού.

Σημαντικό γεγονός

Πόσο καιρό να περιμένω μετά από μια πορεία των αντιβιοτικών στην πρώτη θέση θα εξαρτηθεί από την αλληλογραφία του με την χρήση ναρκωτικών και αλκοόλ, και την ώρα της απομάκρυνσης του φαρμάκου από το σώμα. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την υγεία είναι ο συνδυασμός αυτού του φαρμάκου με την αιθανόλη, το μεγαλύτερο είναι το διάστημα μεταξύ του τέλους της αναπαραγωγής εργαλεία και ένα ασφαλές στιγμή της πρόσληψης αλκοόλ.

Η διάρκεια της απέκκρισης και το επίπεδο τοξικότητας για το σώμα σε περίπτωση ανάμιξης με το αλκοόλ θα εξαρτηθεί από το είδος των αντιβιοτικών.

19.09.2018