Μπορώ να πίνετε αλκοόλ όταν παίρνετε αντιβιοτικά

Για βλάβες του αλκοόλ στο ανθρώπινο σώμα, γνωρίζουμε πολύ λίγα, αλλά παρ ' όλα αυτά πολλοί δεν αρνούνται από τη λήψη του, ακόμη και σε περιπτώσεις όπου υπάρχουν σημαντικά προβλήματα υγείας, και ο γιατρός συνταγογραφεί διάρκεια της αντιβιοτικής θεραπείας. Η ασυμβατότητα με το αλκοόλ και τα αντιβιοτικά είναι προφανές, αλλά παρά το γεγονός αυτό, πολλοί εξακολουθούν να αμφιβάλλουν για τις πιθανές συνέπειες και συχνά αναρωτιέμαι μπορώ να πίνετε αλκοόλ όταν παίρνετε αντιβιοτικά ή μετά από λήψη αντιβιοτικών μπορεί να πιει αλκοόλ; Κάθε λογικός άνθρωπος που νοιάζεται για την υγεία τους και δεν νομίζω να πάρει τα αλκοολούχα ποτά με αντιβιοτικά, γιατί ξέρει τι είναι καλύτερο θα το κάνω, αλλά οι συνέπειες αυτής της συμβατότητας μπορεί να είναι πολύ διαφορετική, είναι η αναποτελεσματικότητα της θεραπείας πριν από την ανάπτυξη των ανεπιθύμητων ενεργειών, συμπεριλαμβανομένου του θανάτου. Οι γιατροί με μια φωνή διαβεβαίωσε ότι αντιβιοτικών και αλκοόλ συμβατότητα είναι αδύνατο, δεδομένου ότι κάθε δραστική ουσία που περιέχει το αντιβιοτικό, γρήγορα αντιδρά με το αλκοόλ και το πώς το σώμα θα αντιδράσει σε αυτή την αλληλεπίδραση, η απάντηση είναι αρκετά δύσκολη. Έτσι, το ερώτημα είναι, μπορείτε να πίνετε αλκοόλ με τα αντιβιοτικά, υπάρχει μόνο μία απάντηση – όχι.

το αλκοόλ και τα αντιβιοτικά

Γιατί να μην συνδυάσετε το αλκοόλ και τα αντιβιοτικά

Στην φαρμακευτική αγορά υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία από φάρμακα αντιβακτηριακά, καθένα από τα οποία έχει διαφορετική δραστική ουσία, αλλά τον ίδιο μηχανισμό δράσης, τα οποία στοχεύουν στην καταστολή και εξάλειψη των παθογόνων βακτηρίων. Μια αρνητική στάση στα αντιβιοτικά, δεδομένου ότι ο διορισμός τους και έτσι μπορεί να προκαλέσει βλάβη στο άτομο, και σε συνδυασμό με οινοπνευματώδη ποτά και όλα είναι ένα ισχυρό όπλο. Αλκοολούχα ποτά αυξήσει τις παρενέργειες των αντιμικροβιακών φαρμάκων, μειώνοντας έτσι την αποτελεσματικότητά τους. Επιπλέον, το αλκοόλ και τα αντιβιοτικά συμφωνία ένα ισχυρό "χτύπημα" στο συκώτι, το οποίο δεν είναι σε ισχύ και να αντιμετωπίσει δύο τοξικές ουσίες. Ανάμεσα στους κύριους λόγους για τους οποίους είναι αδύνατο να πάρει το αλκοόλ με τα αντιβιοτικά, μπορούμε να διακρίνουμε τους εξής παράγοντες:

 • Το αλκοόλ αυξάνει τις ανεπιθύμητες ενέργειες των αντιβιοτικών.
 • Το αλκοόλ μειώνει την θεραπευτική αποτελεσματικότητα των αντιβιοτικών.
 • Ουσία το αλκοόλ αποσύνθεση ασκήσει πίεση στο σώμα που εμποδίζει ή επιβραδύνει τη διαδικασία επούλωσης.
 • Το αλκοόλ διαταράσσει παραγωγική φορείς, η οποία προκαλεί συσσώρευση στο σώμα.
 • Ο συνδυασμός των δύο ουσιών μπορεί να προκαλέσει σοβαρές αλλεργικές αντιδράσεις.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι ακόμη και επαγγελματίες γιατρούς και φαρμακοποιούς, δεν μπορεί να με 100% σιγουριά να πει τι θα συμβεί στην αλληλεπίδραση της αιθυλικής αλκοόλης με ενεργό συστατικό αντιβιοτικών φαρμάκων. Οι φαρμακευτικές εταιρείες δεν εκτελούν ειδικές εξετάσεις, όπως οι περισσότεροι πιστεύουν ότι κάθε πρόσωπο που ποτέ δεν θα σκεφτείτε το συνδυασμό αλκοόλ και το αλκοόλ. Στην πράξη, πραγματικά οι περισσότεροι άνθρωποι όταν αντιστοιχίζετε τους ένα ή άλλο αντιβιοτικό αρνηθεί το αλκοόλ, αλλά υπάρχει ένα είδος ανθρώπων που αγνοούν τη συμβουλή του γιατρού ή πληροφορίες που αναφέρονται στις οδηγίες για το φάρμακο, ως εκ τούτου, ρισκάροντας την υγεία τους συνδυάζουν αντιβιοτικών και αλκοόλ.

Τι συμβαίνει στο σώμα όταν ο συνδυασμός του αλκοόλ και αντιβιοτικά

Το σώμα θα φέρει ζημιά στα μόρια του αλκοόλ και αντιβιοτικά, τα οποία σχηματίζονται μετά την αποσύνθεση και τη σύζευξη. Έτσι, η αιθανόλη στον οργανισμό μετά από διάσπαση να μετατραπεί σε αλδεΰδη (μια τοξίνη που προκαλεί μέθη). Σε περιπτώσεις κοινής αποδοχής, με τα ναρκωτικά, ιδίως τα αντιβιοτικά, επιβραδύνει τη διάσπαση της αιθανόλης, με αποτέλεσμα τη συσσώρευση του αίματος και τα κύτταρα του ήπατος, με αποτέλεσμα τη δηλητηρίαση του οργανισμού.

η επίδραση στο ήπαρ

Μη αναστρέψιμες διαδικασίες μετά από αυτό το "κοκτέιλ" να παρουσιαστεί στο ήπαρ και το ουροποιητικό σύστημα, αντιμετωπίζουν ένα τεράστιο φορτίο που εμφανίζεται στο έργο τους. Το συκώτι παίρνει άμεσα μέρος στην επεξεργασία των επιβλαβών ουσιών, συμπεριλαμβανομένων των βακτηριδίων, κατά το οποίο είχαν συνταγογραφηθεί αντιβιοτικά. Επιπλέον, τα κύτταρα του ήπατος είναι η επεξεργασία και η πολύ δραστικό συστατικό του φαρμάκου και επίσης να χωρίσετε το αλκοόλ που επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό το έργο της. Η παρατεταμένη έκθεση στον ηπατικά κύτταρα από τις τοξίνες, δεν είναι σε ισχύ για να αντιμετωπίσουν μαζί τους, ως αποτέλεσμα των επιβλαβών ουσιών που παραμένουν στο σώμα, πέσει πίσω στη ροή του αίματος από το να προκαλέσει σοβαρή δηλητηρίαση του οργανισμού. Αυτός είναι ο λόγος για έμπειρους γιατρούς μαζί με τα αντιβιοτικά θα συνταγογραφήσει όχι μόνο τα προβιοτικά, εντερικής χλωρίδας, αλλά και ηπατοπροστατευτικά φάρμακα που προστατεύουν το ήπαρ από τις αρνητικές συνέπειες.

Σε περιπτώσεις όπου το άτομο έχει μια ιστορία από οποιαδήποτε χρόνια ασθένεια, αλλά την ίδια στιγμή παίρνει αντιβίωση και αλκοόλ, οι συνέπειες είναι δύσκολο να προβλεφθούν, αλλά σε κάθε περίπτωση, μπορεί να είναι αρκετά τρομακτικό.

Η αρνητική επίδραση του αλκοόλ και τα αντιβιοτικά έχουν στο ανοσοποιητικό σύστημα, το οποίο βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση μετά τη διείσδυση των παθογόνων βακτηρίων. Το αλκοόλ, όπως τα αντιβιοτικά μειώνουν την άμυνα του οργανισμού, οδηγώντας σε δραστική ανάπτυξη των βακτηρίων και είναι ανθεκτικά στα φάρμακα. Γι ' αυτό και η επίδραση της θεραπείας μπορεί να είναι απούσα, και την εξέλιξη της ασθένειας.

Πάσχουν από το αλκοόλ και τα αντιβιοτικά και το στομάχι. Αντιβακτηριακούς παράγοντες, όπως η αιθανόλη, ερεθίζουν το βλεννογόνο του εντέρου, η οποία οδηγεί στην ανάπτυξη της dysbiosis. Αν το άτομο έχει ιστορικό γαστρίτιδα ή πεπτικό έλκος, τότε ο συνδυασμός αυτός εξασφαλίζει την επιδείνωση της νόσου.

Λόγω των αρνητικών επιπτώσεων του αλκοόλ και αντιβιοτικά για τα εσωτερικά όργανα, μπορεί να συναχθεί το συμπέρασμα ότι ο συνδυασμός αλκοόλ και τα αντιβιοτικά είναι απολύτως αδύνατο, γιατί το αποτέλεσμα της θεραπείας θα είναι ελάχιστη, αλλά οι συνέπειες είναι πολλές και επικίνδυνες.

λίστα των αντιβιοτικών

Μια λίστα των αντιβιοτικών με το αλκοόλ

Οι ειδικοί στη φαρμακολογία είναι σίγουρος ότι μια μικρή δόση αλκοόλ δεν μειώνει την φαρμακοκινητική της αντι-μολυσματικό ναρκωτικών, αλλά αν το αλκοόλ καταναλώνεται τακτικά, θα λειτουργεί με δισκία αδύνατο και μπορεί να προκαλέσει μια σειρά από παρενέργειες. Υπάρχουν αντιβιοτικά που απαγορεύονται αυστηρά από αλκοολούχα ποτά, επειδή η σχέση τους προκαλεί μια αντίδραση παρόμοια με την επίδραση της την δισουλφιράμη ή αποτέλεσμα Esperal., όταν υπάρχει δηλητηρίαση από ολόκληρο το σώμα s σοβαρές κλινικές ενδείξεις. Αυτή η κατάσταση συμβαίνει σε εκείνους που υποβάλλονται σε θεραπεία για τον αλκοολισμό με την χρήση ειδικών παρασκευασμάτων, η λήψη των οποίων, μαζί με αλκοόλ προκαλεί κράμπες, ρίγη, ναυτία, πονοκέφαλο και άλλα σοβαρά συμπτώματα. Μια τέτοια αντίδραση του σώματος μπορεί να προκαλέσει κάποια αντιβιοτικά. Είναι αυστηρά απαγορευμένο για να πάρει ακόμη και μια μικρή δόση αλκοόλ με τις ακόλουθες ομάδες αντιμικροβιακών φαρμάκων:

 • Το κεφαλοσπορινούχα αντιβιοτικά ευρέος φάσματος δράσης.
 • Τα αντιμυκητιασικά φάρμακα.
 • Η τετρακυκλίνη αντιβιοτικά.
 • Αμινογλυκοσίδες.
 • Λινκοσαμίδες.
 • Μακρολίδες.

Αγάπη για τη θεραπεία των παραπάνω αντιβιοτικών, σε αλληλεπίδραση με το αλκοόλ έχουν τοξική επίδραση στο ανθρώπινο σώμα, αλλά που έχουν πληγεί περισσότερο είναι το ήπαρ, τον εγκέφαλο και το Κεντρικό νευρικό σύστημα. Άλλα αντιβιοτικά, όπως πενικιλίνη, είναι λιγότερο επιθετική, αλλά και πάλι η ποσότητα του αλκοόλ ενώ παίρνετε το αντιβιοτικό κόστος να περιοριστεί στο ελάχιστο, και καλύτερα και να εγκαταλείψουν.

Τις πιθανές συνέπειες από την χρήση αντιβιοτικών και αλκοόλ

Για να προβλέψει την αντίδραση του σώματος με την ταυτόχρονη λήψη αλκοόλ και τα αντιβιοτικά είναι δύσκολη γιατί εξαρτάται από την ποσότητα του αλκοόλ που καταναλώνεται, και από το αντιβιοτικό, καθώς και χαρακτηριστικά του οργανισμού. Συχνά στη χημική επικοινωνία της αιθανόλης και τα μόρια από το αντιβακτηριακό συστατικό που μπορεί να εκδηλωθεί συμπτώματα που μοιάζουν με αυτά που πρέπει να τηρούνται όταν η λήψη φαρμάκων για τη θεραπεία του αλκοολισμού, όταν υπάρχει μια ισχυρή δηλητηρίαση ακεταλδεΰδη. Σε τέτοιες περιπτώσεις μπορεί να περιλαμβάνουν τα ακόλουθα συμπτώματα:

 • Ναυτία, έμετος.
 • Σοβαρή κεφαλαλγία.
 • Αύξηση ή μείωση της αρτηριακής πίεσης.
 • Αίσθημα παλμών της καρδιάς.
 • Ερυθρότητα του δέρματος.
 • Σοβαρή φαγούρα στο δέρμα.
 • Αναπνευστική ανεπάρκεια.
 • Ταιριάζει σε άνω ή κάτω άκρα.
 • Κρίσεις πανικού.
 • Το συναίσθημα του φόβου του θανάτου.
οι συνέπειες

Σε περιπτώσεις όπου η δόση του αλκοόλ που καταναλώνεται είναι πολύ μεγάλες, αλλά ο άνθρωπος πήρε το αντιβιοτικό, μπορεί να είναι μοιραίο. Στην ομάδα κινδύνου είναι συχνά άτομα με ιστορικό παρόν ασθένεια του καρδιαγγειακού συστήματος ή άλλες χρόνιες παθήσεις. Τα παραπάνω συμπτώματα είναι αρκετά δύσκολο να μετακινήσετε ένα πρόσωπο. Η διάρκειά τους μπορεί να παρατηρηθεί για 4 έως 6 ώρες. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το αλκοόλ με τα αντιβιοτικά ενισχύει τη δράση που οδηγεί σε ταχεία μέθη και σοβαρή hangover. Ορισμένα αντιβιοτικά σε συνδυασμό με το αλκοόλ μπορεί να ενεργεί ως ναρκωτική ουσία, έτσι, ένα άτομο μπορεί να αισθάνεται η μέθη εδώ και πολύ καιρό.

Πότε μπορώ να πίνετε αλκοόλ μετά τα αντιβιοτικά

Πολλοί ενδιαφέρονται για το θέμα του πόσο καιρό μπορεί αλκοόλ μετά τα αντιβιοτικά, αλλά οριστική απάντηση σε αυτό το ερώτημα είναι όχι. Συνήθως μια πορεία των αντιβιοτικών θεραπεία μπορεί να διαρκέσει από 5 έως 10 ημέρες, εξαρτάται από την ασθένεια και να συνταγογραφήσει φάρμακα. Επιπλέον, τα αντιβιοτικά ευρέως φάσματος, ακόμη και μετά από αυτή τη θεραπεία δράση διατηρείται για αρκετές ημέρες, έτσι χωρίς κανένα κόστος από την κατανάλωση αλκοόλ, γιατί το αποτέλεσμα μπορεί να είναι απρόβλεπτες και πολύ δυσάρεστη. Οι ασθενείς που πάσχουν από ασθένειες του ήπατος, της καρδιάς ή των νεφρών, μετά από μια πορεία της θεραπείας με αντιβιοτικά, μην πίνετε αλκοόλ για μεγάλο χρονικό διάστημα, ακόμη και σε αυτές τις περιπτώσεις, όταν ο χρήστης σε συγκεκριμένα φάρμακα αυτή η πληροφορία δεν είναι διαθέσιμη.

Καταφεύγουν στα αντιβιοτικά, θα πρέπει να θυμάστε ότι ο καθένας είναι σώμα είναι διαφορετικό και μπορεί να αντιδρούν στην πρόσληψη αλκοόλ, ώστε να μην πληρώνουν για να αμελήσετε την υγεία σας και να αναλογιστούν το ερώτημα, όταν πίνεις αντιβιοτικά μπορείτε να πιείτε αλκοόλ, καθώς δεν θα βοηθήσει σίγουρα!

03.10.2018