Οι κίνδυνοι για την υγεία που συνδέονται με το Κάπνισμα

Αν και πολλοί άνθρωποι γνωρίζουν ότι το Κάπνισμα είναι επιβλαβές, αλλά λίγοι από αυτούς γνωρίζουν την πλήρη έκταση αυτού του κινδύνου.

το αλκοόλ και το Κάπνισμα

Σε αυτό το πλαίσιο, αξίζει να σημειωθεί ποσοτική αξιολόγηση των κινδύνων. Ιδιαίτερης σημασίας είναι οι εκτιμήσεις που δείχνουν πόσο επιβλαβές και επικίνδυνο το Κάπνισμα σε σύγκριση με άλλες αιτίες θνησιμότητας και νοσηρότητας. Μόνο μερικές από τις άλλες συμπεριφορές ή οι παράγοντες κινδύνου που μπορούν να προληφθούν, είναι η αιτία θανάτου από τον ίδιο αριθμό ανθρώπων, όπως του καπνού.

Για παράδειγμα, πολλές χώρες όπου το Κάπνισμα έγινε μαζική συνήθεια για μεγάλο χρονικό διάστημα, έχει αποδειχθεί ότι το κάπνισμα είναι η αιτία θανάτου από καρκίνο του πνεύμονα στο 90% των περιπτώσεων, από βρογχίτιδα και το εμφύσημα κατά 75% και από καρδιακή νόσο κατά 25% περίπου όλων των περιπτώσεων.

Περίπου το 25% των τακτικών τσιγάρο οι καπνιστές θα πεθάνει πρόωρα από το Κάπνισμα. Πολλά από αυτό το νούμερο θα είναι σε θέση να ζήσουν 10, 20 ή 30 χρόνια, δηλαδή στην περίπτωση αυτή, η μέση απώλεια ετών ζωής είναι σημαντική. Οι θάνατοι που οφείλονται στο Κάπνισμα κατά μέσο όρο χάνουν 10-15 χρόνια της ζωής του.

Όλα αυτά - όχι περισσότερο από τα στατιστικά στοιχεία.

Οι καπνιστές συχνά να προσπαθήσει να προστατεύσει τον εαυτό της "ορθολογικό" τρόπο τα συμπεράσματα από αυτές τις πληροφορίες, αναφέρονται σε μεμονωμένες περιπτώσεις ("ο παππούς μου κάπνιζε 40 τσιγάρα ημερησίως και έζησε μέχρι τα 93 χρόνια") ή ο σχετικός κίνδυνος που συνδέεται με άλλες μορφές συμπεριφοράς ("δεν αποκλείεται αύριο η ζωή μου θα καταλήξει κάτω από τις ρόδες του λεωφορείου"). Αυτά τα στατιστικά στοιχεία μπορεί απλά να γενικεύουμε, τονίζοντας το γεγονός ότι το Κάπνισμα είναι πολύ πιο επικίνδυνο κακό, σε σύγκριση με τα περιστατικά αυτού του είδους. Ακόμη και σε εκείνες τις χώρες όπου υπάρχουν λίγα και φτωχά καταγράφονται τα τροχαία ατυχήματα, το Κάπνισμα είναι πιο επικίνδυνο για την υγεία. Σε μια χώρα όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, το Κάπνισμα decuplo πιο επικίνδυνο από τα τροχαία ατυχήματα.

Οι επιπτώσεις του Καπνίσματος

pulmonis αναπνευστικό σύστημα

Σε Airways από μεγάλη διατομή αναπτύσσει βήχα και aktiviziruyutsya πτύελα. Μικρό Airways γίνει φλεγμονή και στένωση.

Η παρατεταμένη έκθεση σε καπνό έχει damnosum επίδραση στην κροσσών του επιθηλίου και μειώνει την κανονική λειτουργία. Χρόνια βρογχίτιδα καπνιστές που οδηγεί σε διαταραχή της βλέννας με βλεφαρίδες

Στους πνεύμονες των καπνιστών αποκάλυψε αυξημένο περιεχόμενο των φλεγμονωδών κυττάρων. Το άσθμα επιθέσεις συμβαίνουν πιο συχνά και να γίνει πιο σοβαρή. Υπάρχει μια τάση για επανάληψη των λοιμώξεων του αναπνευστικού.

Καρδιαγγειακό σύστημα

Μετά από κάθε τσιγάρο αυξάνει τη συστολική και διαστολική αρτηριακή πίεση. Επίσης, αυξάνει τον αριθμό των καρδιακών παλμών και λεπτό όγκου. Επιπλέον, ο καπνός του τσιγάρου προκαλεί αγγειοσυστολή των περιφερικών αρτηριών. Μαζί με το ότι το Κάπνισμα συμβάλλει στην ανάπτυξη των Μελών, που οδηγούν στο σχηματισμό των θρόμβων αίματος που οφείλεται σε: επιταχυνόμενη τη συνάθροιση και συγκόλληση των αιμοπεταλίων, αυξημένη επίπεδα του ινωδογόνου στο πλάσμα και το ιξώδες του αίματος, θα μειώσει το χρονικό διάστημα της ζωής των αιμοπεταλίων και ο χρόνος πήξης του αίματος.

Που περιέχονται στον καπνό και το μονοξείδιο του άνθρακα συνδέεται με την αιμοσφαιρίνη, με αποτέλεσμα την αύξηση του επιπέδου της carboxyhemoglobin, το οποίο μπορεί να υπερβαίνει το αντίστοιχο επίπεδο σε μη-καπνιστές και 15 φορές. Αυτό μειώνει την ποσότητα της αιμοσφαιρίνης που παρέχει οξυγόνο.

Το κάπνισμα, επίσης, οδηγεί σε αύξηση της ολικής χοληστερόλης ορού και τα επίπεδα των ελεύθερων λιπαρών οξέων στο πλάσμα.

Το κάπνισμα αυξάνει τον κίνδυνο για αιφνίδιο θάνατο και την ανάπτυξη των αθηρωματικών περιφερική αγγειακή νόσο, η οποία με τη σειρά της αυξάνει τον κίνδυνο ακινητοποίηση του ιστού και ακρωτηριασμό των άκρων σε αυτούς τους ασθενείς. Μαζί με αυτό, το Κάπνισμα είναι πιο άμεσα συσχετίζεται με υπέρταση και αύξηση της χοληστερόλης στο αίμα, η οποία αυξάνει τον κίνδυνο της στεφανιαίας νόσου και των καρδιαγγειακών παθήσεων.

Το κάπνισμα αυξάνει τον κίνδυνο της στεφανιαίας νόσου σε γυναίκες που λαμβάνουν από του στόματος αντισυλληπτικά.

Άλλες κλινικές συνέπειες

fumigans έγκυες που εκτίθενται σε αυξημένο κίνδυνο για πιθανή αποβολή, θνησιγενές παιδί ή ένα παιδί με χαμηλό σωματικό βάρος.

Μεταξύ των καπνιστών, το κύπελλο βρήκε ένα έλκος του στομάχου και του δωδεκαδακτύλου. επιπλέον, στην περίπτωση των εν λόγω έλκη τον κίνδυνο θανάτου στους καπνιστές είναι μεγαλύτερη από τους μη καπνιστές ασθενείς. Επιπλέον, το πεπτικό έλκος σε καπνιστές είναι πολύ δύσκολο να θεραπευτούν.

27.07.2018