Διάλεξη για τους κινδύνους του αλκοολισμού

Το χρόνιο αλκοολισμό - μια ασθένεια που χαρακτηρίζεται από την ανάπτυξη παθολογικών έλξη προς το αλκοόλ, ψυχική και σωματική εξάρτηση. Το αλκοόλ είναι σχηματίζονται κατά τη μακροχρόνια κατάχρηση αλκοόλ. Ο αλκοολισμός είναι μια τραγωδία για τον ίδιο τον άνθρωπο, το περιβάλλον, τους φίλους, την οικογένεια, και, τελικά, για το σύνολο της κοινωνίας.

διάλεξη για τους κινδύνους του αλκοόλ

Στάδιο χρόνιας αλκοόλ

Κατά τη διάρκεια της χρόνιο αλκοολισμό υπάρχουν τρία στάδια.

Το πρώτο στάδιο

Στο πρώτο στάδιο, που συνήθως διαρκεί αρκετά χρόνια, με την τακτική και συχνή κατανάλωση αλκοολούχων ποτών αυξάνει την αντοχή (ανθεκτικότητα) του οργανισμού στο αλκοόλ και να επιτευχθεί μια κατάσταση μέθης, θα πρέπει να πίνετε πολύ αλκοόλ. Έχει χαθεί το προστατευτικό αντανακλαστικό, δεν είναι ψυχολογική εξάρτηση και μια ακατανίκητη επιθυμία για να φάει το αλκοόλ.

Το δεύτερο στάδιο

Στο δεύτερο στάδιο της φορητότητας αλκοόλ φτάσει τη μέγιστη τιμή, το άτομο μπορεί να πιει μέχρι και 1-2 λίτρα βότκα την ημέρα. Ένα άτομο ποτά την ημέρα για πολλά χρόνια. Διαλείμματα σε κατάσταση μέθης, και είναι συνήθως καθορίζεται από εξωτερικές συνθήκες: έλλειψη χρημάτων, υπηρεσία επιπλοκές, οικογενειακές συγκρούσεις, κλπ. Αναπτύσσει σύνδρομο στέρησης ( hangover).

Σχηματίζεται σωματική εξάρτηση του οργανισμού από το αλκοόλ. Η ουσία είναι ότι μετά τη λήψη αλκοόλ την επόμενη μέρα, μια μικρή ποσότητα αλκοόλ ανακουφίζει από κακή υγεία και ανακουφίζει. Σε υγιείς ανθρώπους την άλλη μέρα μετά από δηλητηρίαση παραμένουν τα συμπτώματα της δηλητηρίασης (κεφαλαλγία, ναυτία, αδυναμία), και μετά την κατανάλωση αλκοόλ το πρωί κατάσταση επιδεινώθηκε, που προκαλεί αποστροφή για το αλκοόλ.

Για το αλκοόλ σύνδρομο στέρησης που χαρακτηρίζεται από ερυθρότητα του σκληρού χιτώνα, αίσθημα παλμών, αύξηση της αρτηριακής πίεσης, εφίδρωση, πόνο στην περιοχή της καρδιάς, αδυναμία, κόπωση, τρόμος από το σώμα και το τρέμουλο των άκρων. Μερικοί ασθενείς έχουν πόνο στην κοιλιακή χώρα, απώλεια της όρεξης, ναυτία, έμετος, διάρροια. Το χανγκόβερ δεν μπορεί με ακρίβεια να εκτελέσει οποιαδήποτε εργασία, επειδή σκέφτεται σχετικά με το πού και πώς να το κόψουμε, για να βελτιώσουν την κατάστασή τους.

Βαθμιαία επιδείνωση της μνήμης, θα την κοινωνική και πνευματική υποβάθμιση. Οι ασθενείς γίνονται όλο και δόλια, εγωιστής, δεν νοιάζονται για την οικογένεια, την εργασία, αλλάζουν συχνά θέσεις εργασίας, να πωλούν τα πράγματα για να αγοράσει αλκοόλ, χρήση υποκατάστατα. Σε κατάσταση μέθης εκδηλώνεται συναισθηματική αστάθεια, ανέμελη διασκέδαση, που εναλλάσσονται με θυμό, ευερεθιστότητα, αντικοινωνικές πράξεις.

Το όνειρο γίνεται ρηχή με εφιάλτες και συχνές αφυπνίσεις. Πρόωρη εμφάνιση σε κατάσταση hangover ψυχικές διαταραχές και την κυριαρχία τους πάνω στα σωματικά δείχνει τις ευκαιρίες για την ανάπτυξη της ψύχωσης.

το στάδιο του αλκοόλ

Το τρίτο στάδιο

Το τρίτο στάδιο χαρακτηρίζεται από το γεγονός ότι η δηλητηρίαση εμφανίζεται μετά την λήψη μικρές δόσεις αλκοόλ. Έρχεται μια βαθιά σωματική, ψυχική και κοινωνική υποβάθμιση του ατόμου. Οι ασθενείς χάνουν την ικανότητα να εργάζονται, συχνά χάνουν την οικογένειά τους, τις θέσεις εργασίας, διαμερίσματα, φίλους.

Παρατηρήθηκε απάθεια, κατάθλιψη, καταθλιπτική διάθεση, άγχος με το παραλήρημα αυτοκατηγορίας και αυτο-ταπείνωση. Εμφανίζονται σωματική αδυναμία, ζάλη, κεφαλαλγία, πόνο στα πόδια, σπασμένα καρδιά δραστηριότητα, να αναπτύξουν τοξικές γαστρίτιδα, έλκη, ηπατική κίρρωση, αλκοολική πολυνευρίτιδα, υπέρταση, τρέμουλο, πρόωρη γήρανση. Ονομάζεται αλκοολική χαρακτήρα.

Από τη μία πλευρά, όπως ήταν ακονισμένα όλη τη συναισθηματική αντίδραση (θλίψη, χαρά, δυσαρέσκεια, θαυμασμό,...), βελτιώνοντας συνολικά την υπερδιέγερση, ένα χαρακτηριστικό δακρύρροια, όταν ο ασθενής έκλαιγε με θλίψη και τη χαρά, ειδικά σε κατάσταση μέθης. Από την άλλη πλευρά, υπάρχει μια συναισθηματική τραχύτητα, όσον αφορά την προσωπικότητά του κυριαρχεί ο εγωισμός, η αδιαφορία προς τους φίλους και τους συγγενείς σας.

Εξαφανίζεται η αίσθηση του καθήκοντος, της ευθύνης, να χάσει την αξία της ηθικής συμπεριφοράς. Όλη η προσοχή ασθενής εστιάζει μόνο σε ένα - πώς να παράγουν αλκοόλ. Ο αλκοολισμός έχει πάντα μια μικρότερη τιμή, και τις προσωπικές τους ιδιότητες στολισμένη. Αναπτύσσει συγκεκριμένες αλκοολούχα χιούμορ είναι επίπεδη, πρωτόγονη, κυνική αστεία. Όλο και πιο έκδηλη επιθετικότητα, η κακία, η βία, ο Φρανκ κυνισμό. Οι ασθενείς μπορούν να χρησιμοποιήσουν οποιαδήποτε από τις ουσίες που περιέχουν αλκοόλη (καθαρό οινόπνευμα, Κολωνία, βάμματα, φαρμακευτικά, χημικά προϊόντα οικιακής χρήσης) και συχνά πεθαίνουν από αυτό.

Ο αλκοολισμός σε εφήβους

Ο αλκοολισμός σε εφήβους συνήθως αρχίζει να αναπτύσσεται στα 13-15 χρόνια, αλλά θα μπορούσε να είναι ένα παιδικό αλκοολισμό. Οι έφηβοι πίνουν αλκοόλ, παρέα με τους συμμαθητές, τουλάχιστον - ενήλικα ( στην εργασία, με τους γονείς μου...) με την Ταχέως αυξανόμενη ανοχή (αντοχή, ανοχή), ειδικά σε τακτική πρόσληψη αλκοόλ.

Γρήγορα σχηματίστηκε ένα μεθύσι, η δομή του, η οποία κυριαρχείται από ψυχικές διαταραχές, και επίσης ταχέως μεταβαλλόμενη φύση, η απόκτηση ψυχιατρική χαρακτηριστικά. Εκφράζεται είτε σε αυξημένη υπερδιέγερση, την εκρηκτικότητα με την επιθετική εκδηλώσεις, ή να μειώσει τη δραστηριότητα, πρωτοβουλία, πνευματικές ικανότητες, την απάθεια.

Αυξημένο ενδιαφέρον από τους νέους για το αλκοόλ είναι συχνά συνδέονται με την εσφαλμένη αντίληψη ότι το αλκοόλ που υποτίθεται ότι ενισχύει την λίμπιντο και αυξάνει τη σεξουαλική δραστηριότητα. Αυτή η εξαπάτηση διαμορφώνεται υπό την επίδραση της διαφήμισης, το σινεμά, τη λογοτεχνία, μακριά από την πραγματικότητα ιστορίες από φίλους και γνωστούς, και με βάση τα εγγενή επίδραση του αλκοόλ, επιτρέποντας στους ανθρώπους ντροπαλός και διστακτικός να απαλλαγούμε από τα συμπλέγματα και φοβίες.

διάλεξη για τους κινδύνους του αλκοόλ για τους εφήβους

Στα πρώτα στάδια βοηθάει, αλλά σύντομα έρχεται η αναγνώριση για τη γοητεία του αλκοόλ με τη μορφή της σεξουαλικής διαταραχές,μείωση της στύσης, ανικανότητα. Συχνά σε νεαρή ηλικία συνδυάστε το αλκοόλ με φάρμακα ή φάρμακα, η οποία έχει περισσότερες αρνητικές συνέπειες για ένα νεαρό σώμα και συχνά τελειώνει με τραγικό τρόπο.

Θηλυκό αλκοολισμό

Το θηλυκό του αλκοολισμού είναι πολύ δύσκολο να θεραπευτούν. Στις γυναίκες, ασθενείς με αλκοολισμό υπάρχει μια ποικιλία των ψυχικών διαταραχών, συνήθως βαθύτερα από ό, τι άνδρες. Της κατάθλιψης σε αυτούς είναι βαρύτερο, συχνά επαναλαμβάνεται και μπορεί να αρχίσει ακόμα και σε πολύ μικρή εμπειρία με το αλκοόλ. Οι γυναίκες με κατάθλιψη, είναι αντιμέτωποι με το άγχος και την απογοήτευση, αναξιότητας της ύπαρξης. Σε αυτές τις στιγμές έχουν συχνά τις σκέψεις του για την απροθυμία της να ζουν, συχνά διαπράξει βαρύ και ανεπανόρθωτο εγκλήματα.

Πολλές γυναίκες αφήνουν τους εαυτούς τους να πίνουν αλκοόλ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, ελπίζοντας να ξεφουσκώσει. Αντίποινα - το ένα τρίτο των παιδιών που γεννιούνται με τα σημάδια της εμβρυικό σύνδρομο αλκοόλης, με αποτέλεσμα καθυστερημένη ανάπτυξη του εγκεφάλου και του σώματος, σοβαρή βλάβη στο επίπεδο του νευρικού συστήματος, η μείωση της νοημοσύνης μέχρι άνοια, διαταραχές της όρασης, τη μνήμη και την προσοχή, και διάφορες παραμορφώσεις.

Οι γυναίκες είναι πιο πιθανό να πάρει το αλκοόλ για να άρει το κλίμα, όπως ένα ηρεμιστικό για να διευκολύνει το άγχος, το στρες, ο θυμός, διαταραχές του ύπνου, και διεγερτικά για την υπαίθρια περιβάλλοντα.

Θεραπεία

Η θεραπεία είναι επιτυχής μόνο όταν ο ίδιος ο ασθενής θέλει. Αλλά αλκοολικοί στις περισσότερες περιπτώσεις δεν θεωρούν τον εαυτό τους άρρωστο, έτσι ώστε θα πρέπει να διενεργούν επεξηγηματικές δουλειά, χρειαζόμαστε τη βοήθεια του ψυχίατρο, ψυχοθεραπευτή, ψυχίατρο. Περαιτέρω μέτρα που λαμβάνονται για την αποχώρηση του ασθενούς από μια κατάσταση απόσυρσης (σύνδρομο στέρησης).

διάλεξη για βλάβες του αλκοόλ για τις γυναίκες

Και μόνο μετά από αυτό το αντι-θεραπεία από το αλκοόλ, η επιλογή των μεθόδων είναι μεγάλη. Ψυχοθεραπεία χρησιμοποιείται, δημιουργεί μια εγκατάσταση σε ένα νηφάλιο τρόπο ζωής. Είναι ένα είδος κωδικοποίησης που χρησιμοποιεί μοναδικές μεθόδους για την οποία οι γιατροί έχουν αποκλειστικά δικαιώματα. Η ομάδα ασκείται ορθολογική ψυχοθεραπεία στην ομάδα για 5 - 10 άτομα.

Αποστροφή για το αλκοόλ παράγει τη χρήση του βελονισμού, υπνοθεραπεία, υπό εκπόνηση αντανακλαστικό. Αποτελεσματική υποδόρια εμφύτευση του φαρμάκου esperal αντίδρασης εμφανίζεται μόνο όταν η κατανάλωση αλκοόλ, είναι δυνατόν θάνατοι, από τους ασθενείς προειδοποιούνται.

Το ίδιο αποτέλεσμα μπορεί να είναι όταν ένα φάρμακο , η οποία από μόνη της χωρίς αλκοόλ είναι ακίνδυνο. Μετά από την επεξεργασία και την απαλλαγή από το νοσοκομείο το πρόβλημα δεν εξαφανίζονται αμέσως, το πιο δύσκολο για τον ασθενή να είναι οι πρώτοι 2-3 μήνες, όταν θα πρέπει να προσαρμοστούν στο νέο ρόλο του ατόμου που οδηγεί ένα νηφάλιο τρόπο ζωής.

Σε αυτή την περίοδο, θα πρέπει να βρείτε μια νέα δουλειά ή να αποκαταστήσει τα παλιά, να δημιουργήσουν σχέσεις με τους φίλους, την οικογένεια, για να καταλήξει σε πρώην συντρόφους θρύλος που δικαιολογούν νηφάλιο τρόπο ζωής. Σε αυτό το σημείο, η ηθική υποστήριξη από την οικογένεια είναι απαραίτητη, ενισχύει την εμπιστοσύνη στην ορθότητα της επιλεγμένης θέσης.

Έλξη προς το αλκοόλ μπορεί να διαρκέσει για μεγάλο χρονικό διάστημα, συχνά συνοδεύεται από συμπτώματα παρόμοια με ένα απομεινάρι (ευερεθιστότητα, διέγερση, επιθετικότητα, διαταραχή νεύρα για τα παιδιά, γυναίκα...) στο φόντο της απόλυτης νηφαλιότητας. Το pseudoabstinence σύνδρομο. Με μια ισχυρή επιθυμία να έχουν το πιο εύκολο και αρκετά αποτελεσματικός τρόπος για να αποφύγουμε τον πειρασμό - σφιχτά και να φας, πάρε ένα ηρεμιστικό.

Ο αλκοολισμός αναπτύσσει σταδιακά. Τίποτα δεν συμβαίνει από μόνη της. Ο αλκοολισμός, σαν ένα πραγματικό, βαρύ, προοδευτική ασθένεια, που αναπτύσσεται στο έδαφος καλά-γονιμοποιημένο εγχώρια πίνοντας ένα απλό ποτό σε κάθε "ευκαιρία" για τη συνήθεια, σύμφωνα με το έθιμο, με θλίψη, με χαρά. "Το ποτάμι ξεκινά με μια στάλα, και το μεθύσι με κρασί γυαλιά". Τα σύνορα αυτής της μετάβασης είναι δύσκολο να προσδιοριστεί, αλλά η πρώτη κρυφά στάδιο του αλκοολισμού μπορεί να προσδιοριστεί από τα σημάδια:

Αύξηση αντοχής στο αλκοόλ.Από το πότης να αναπτύξουν την ικανότητα να μεταφέρουν σε μεγάλες δόσεις αλκοόλ, χωρίς σημάδια δηλητηρίασης - πονοκεφάλους, έμετος. Αν αυτό συμβεί, μπορούμε να πούμε ότι ο άνθρωπος έχει ξεπεράσει με επιτυχία το πρώτο εμπόδιο στο δρόμο προς τον αλκοολισμό. Θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με τα κορίτσια, όταν επιλέγουν ένα σύντροφο της ζωής, αν ο φίλος της είναι περήφανη για την ποσότητα του αλκοόλ που καταναλώνεται. Δεν είναι μια αρετή, αλλά ένα γεγονός που πρέπει να προκαλέσει ανησυχία.

Η αύξηση της δόσης του αλκοόλ που απαιτείται για να επιτευχθεί δηλητηρίαση.

Η απώλεια του ελέγχου πάνω από το αλκοόλ που καταναλώνεται. Όταν οι άνθρωποι μετά το πρώτο ποτό λαίμαργα ρίξτε τον εαυτό μου και πάλι, μην διστάσετε να τους άλλους, και συνήθως μεθυσμένος σε σοβαρή κατάσταση. "Πυροβολήθηκε μπροστά από το τοστ".

Η εμφάνιση των διαταραχών της μνήμης, με τη μορφή των αλκοολούχων παλίμψηστα-ένα συνονθύλευμα από την κατάθεσή της, όταν πίνουν, συνήθως, δεν μπορώ να θυμηθώ ποιος ήταν πόσιμο και το πώς πήρε το σπίτι.

Η εμφάνιση της μια αίσθηση της ψυχολογικής δυσφορίας, "κάτι λείπει", κακή διάθεση, ευερεθιστότητα, και αναζήτησης βλαβών, αν δεν πίνετε 1-2 ημέρες. Θέση αποθηκεύει μια άλλη δόση.

Η παρουσία ενός από τα παραπάνω φαινόμενα πρέπει να ειδοποιεί το περιβάλλει.

  • Αλκοολούχα ποτά ( συμπεριλαμβανομένης της μπύρας και τονωτικά) περιέχουν αιθυλική αλκοόλη είναι ουσιαστικά ένα δηλητήριο στο σώμα και προκαλεί δηλητηρίαση, είναι συχνά θανατηφόρα.
  • Το αλκοόλ είναι η οξεία κατανάλωση αλκοόλ δηλητηρίαση. Εύκολο βαθμό - την περιεκτικότητα του αλκοόλ στο αίμα είναι 1-2% αλκοόλ. Χαρακτηρίζεται από καλή διάθεση, μειωμένη κριτική, η απώλεια της ακρίβειας των κινήσεων, η μυρωδιά του αλκοόλ στην ανάσα του. Οι άνθρωποι ευτυχισμένοι με τον εαυτό τους και τους άλλους, φιλικός με όλους, αλαζόνας, μιλάει πολύ. Εκεί είναι ένα αίσθημα μυϊκής χαλάρωσης και φυσικής άνεσης.
  • Μέτρια δηλητηρίαση όταν η περιεκτικότητα σε αλκοόλ στο αίμα είναι 3-4%- αυξάνει την κινητική διέγερση, διαταραχές της ισορροπίας, του συντονισμού, θολή ομιλία. Αντί να εφησυχάζουμε διάθεση μπορεί να είναι ευερεθιστότητα, επιθετικότητα (δεν με σέβονται). Κριτική στον εαυτό τους και τους άλλους σε παρακμή, χωρίς κίνητρα δεσμευτεί παρορμητικές πράξεις. Μείωση του πόνου και την ευαισθησία θερμοκρασία. Συνήθως μετά από δηλητηρίαση παραμένουν τα συμπτώματα της δηλητηρίασης: αίσθημα βάρους και πόνο στο κεφάλι, δίψα, αδυναμία, λήθαργος, κόπωση. Η μνήμη είναι συνήθως δεν επηρεάζεται κατά τη διάρκεια της περιόδου της δηλητηρίασης.
  • Το βαρύ βαθμό αλκοολική δηλητηρίαση(5-6%) χαρακτηρίζεται από διαταραχή της συνείδησης των διαφόρων βαθμών από ακινητοποίηση σε κώμα. Μερικές φορές υπάρχουν επιληπτικές κρίσεις, ενδεχομένως ακούσια ούρηση και την αφόδευση. Μια τέτοια κατάσταση συνήθως πέφτει έξω από την ανθρώπινη μνήμη.

Μερικές φορές υπάρχουν και άτυπες μορφές της δηλητηρίασης με καταθλιπτική διάθεση, ευερεθιστότητα, επιθετικότητα, καρικατούρα συμπεριφορά χαρακτηριστικές μορφές.

Οι άνθρωποι στο στάδιο της σοβαρής δηλητηρίασης χρειάζεται βοήθεια, μπορεί να του κοστίσει τη ζωή του. Πριν από την άφιξη του ασθενοφόρου θα πρέπει να είναι σίγουρος ότι οι άνθρωποι που πνίγηκε στο ίδιο του τον εμετό, τον βάλουν στο πλευρό του, εάν είναι απαραίτητο, κάντε τεχνητή αναπνοή. Εξειδικευμένη ψυχιατρική φροντίδα απαιτεί και τα αλκοολούχα παραλήρημα (τρομώδες παραλήρημα).

07.01.2019