Μπορώ να πιείτε αλκοόλ, πριν από τη λήψη δείγματος αίματος και πόσες μέρες

Ιατρικές εξετάσεις αίματος – ένα απαραίτητο βήμα για τη διάγνωση οποιασδήποτε ασθένειας. Περισσότερο από το 60% των πληροφοριών για την ανθρώπινη υγεία, ο γιατρός βρίσκει τα αποτελέσματα. Να πάρει τα ψευδή δεδομένα οδηγεί στη διατύπωση μιας λάθος διάγνωσης, και ως εκ τούτου, η επιλογή των αναποτελεσματικές θεραπείες. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε επιδείνωση της σοβαρότητας της νόσου και να απειλήσει τη ζωή του ασθενούς.

πριν δώσω το αίμα να σου πιει αλκοόλ

Η ακρίβεια και η αξιοπιστία των αποτελεσμάτων εξαρτάται όχι μόνο από την σωστή εφαρμογή των μεθόδων ανάλυσης του αίματος, αλλά επίσης σχετικά με το πώς να προετοιμάσει κατάλληλα τον ασθενή πριν από την παράδοση των βιοϋλικών (αίματος) για εργαστηριακές μελέτες.

Μπορώ να πιείτε αλκοόλ, πριν από τη δωρεά αίματος;

Πληροφορίες σχετικά με το τι, για πολλές εξετάσεις αίματος που έρχονται στο εργαστήριο θα πρέπει να είναι το πρωί με άδειο στομάχι, είναι γνωστό σε πολλούς ανθρώπους από την παιδική ηλικία. Συχνά, ωστόσο, πληροφορίες σχετικά με – μπορώ να πιείτε αλκοόλ, πριν από τη λήψη βιολογικού υλικού (αίματος) για ανάλυση; ασθενής ανέφερε.

Σημαντικό: απαγορεύεται να καταναλώνουν αλκοόλ που περιέχουν τα ποτά πριν από τη λήψη αίματος για εργαστηριακή διάγνωση.

Για να μάθεις πόσες ημέρες πριν από τη δωρεά αίματος για την έρευνα δεν πρέπει να πίνουν αλκοόλ; θα πρέπει να καταλάβουν κατά την απομάκρυνση της αλκοόλης από το ανθρώπινο σώμα. Ο χρόνος που απαιτείται για την πλήρη απομάκρυνση των προϊόντων αποσύνθεσης του αλκοόλ, που ποικίλει από λίγες (μπύρα 4-6 %) και 18-20 ώρες (κονιάκ 42 %). Οι χρόνοι που δίνονται για τα τμήματα των 500 ml. Στην περίπτωση λαμβάνοντας μεγάλες δόσεις από το χρόνο, αυξάνει το μεταβολισμό.

Με βάση αυτά τα δεδομένα, ο συνιστώμενος χρόνος που πρέπει να περάσει μετά την τελευταία κατανάλωση αλκοόλ και περνώντας το βιοϋλικό είναι 72 ώρες. Με άλλα λόγια, αν ο ασθενής είναι νύχτα, είναι αυστηρά απαγορευμένο για να δωρίσουν αίμα το πρωί. Θα πρέπει να αναβάλει την επίσκεψη στο εργαστήριο τουλάχιστον 1 ημέρα.

Η επίδραση του αλκοόλ στις εξετάσεις

Το αλκοόλ έχει διαφορετική επίδραση επί της λειτουργίας όλων των συστημάτων και των ιστών. Αλλάζει το ενδοκρινικό σύστημα, με αποτέλεσμα τον ορισμό από την ορμονική κατάσταση του ασθενούς μπορεί να είναι αναξιόπιστη. Νευρικό σύστημα άμεσα ή έμμεσα ρυθμίζει που συμβαίνουν στο σώμα φυσιολογικές διαδικασίες και βιοχημικές αντιδράσεις. Με τη σειρά της, η αιθανόλη επιβραδύνει το νευρικό νεύρωση που επηρεάζει την ανάλυση του αίματος.

Είναι γνωστό ότι η αιθυλική αλκοόλη και τα προϊόντα της αποσύνθεσης μπορεί σημαντικά να στρεβλώσουν τα αποτελέσματα των βιοχημικών αναλύσεων. Επιπλέον, τα προϊόντα του μεταβολισμού της αλκοόλης διαταράσσει το σύστημα ενζύμου, το οποίο επίσης οδηγεί σε ανακριβείς πληροφορίες της εργαστηριακής διάγνωσης.

Συχνά οι ασθενείς ενδιαφέρονται – να πίνω μπύρα και αδύναμη αλκοολούχα ποτά πριν από τη λήψη αίματος για ανάλυση; Σίγουρα δεν είναι όπως και στην μπύρα, όπως και κάθε άλλο ποτό με περιεκτικότητα σε αλκοόλη ποτό, εκεί είναι το αλκοόλ.

Σακχάρου στο αίμα και το αλκοόλ

Η συγκέντρωση της γλυκόζης (σακχάρου) ποικίλλει καθ ' όλη την ημέρα. Εξαρτάται από τα πιάτα που χρησιμοποιήθηκε από τον ασθενή πριν από την ανάλυση, καθώς και από έναν αριθμό φυσιολογικών παραγόντων. Το αλκοόλ έχει άμεση επίδραση στο ήπαρ, όταν υπάρχει ανεπαρκής ενζυμική δραστηριότητα που παρατηρείται οξεία δηλητηρίαση του οργανισμού.

Είναι γνωστό ότι τα αλκοολούχα ποτά περιέχουν μεγάλες ποσότητες υδατανθράκων, σχάσιμα σε απλά σάκχαρα και θερμίδες. Ο πίνακας παραθέτει η μέση περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες και θερμίδες για διαφορετικά είδη αλκοόλ.

Ποτό (100 γραμμάρια) Φρούριο % Υδατάνθρακες (100 g) Θερμίδες (Kcal) ανά 100 g)
Βότκα 40 0 240
Κονιάκ 0,7 220
Ουίσκι 0 225
Κονιάκ 0,5 245
Γροθιά 30-35 25-30 260-280
Λικέρ 25 55 350
Λιμάνι 20 15 170
Βερμούτ 15 20 160
Λευκό κρασί 12-13 0,5-10 65-100
Το κόκκινο κρασί 5 80
Μπύρα 4-6 3-5 50-65
πριν δώσω το αίμα να σου πιει αλκοόλ ή δεν

Για την παράδοση των βιοϋλικών για να καθορίσει το επίπεδο της γλυκόζης στο ελάχιστο διάστημα χωρίς αλκοόλ θα πρέπει να 48-72 ώρες. Στην περίπτωση της απόκτησης των αποτελεσμάτων, που αποκλίνουν από τις κανονικές τιμές, η ανάλυση επαναλήφθηκε 2-3 φορές. Όταν το όριο που έχει διαγνωστική σημασία, επειδή μπορεί να προκληθεί από μια ποικιλία από φυσιολογικούς λόγους.

Βιοχημική ανάλυση και αιθυλική αλκοόλη

Το συγκρότημα των βιοχημικών παραμέτρων επιτρέπει να υπολογίσετε:

  • το συκώτι, τα νεφρά, το πάγκρεας και το πεπτικό σύστημα.
  • το καθεστώς των πρωτεϊνών, το μεταβολισμό των υδατανθράκων και λίπους;
  • η έκταση των αρνητικών επιπτώσεων των επιλεγμένων μεθόδων θεραπείας και φαρμάκων.

Αλλάζει τη λειτουργία του το ενζυματικό σύστημα, ως αποτέλεσμα του αλκοόλ έκθεσης οδηγεί σε ανακριβή δεδομένα της έρευνας. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η μακροπρόθεσμη κραιπάλη άνθρωπος δεν είναι αρκετή για δύο μέρες για να το αφαιρέσετε από τον οργανισμό το αλκοόλ και τα προϊόντα της αποσύνθεσης. Σε αυτή την περίπτωση, συνιστάται να ολοκληρωθεί η διαδικασία αποτοξίνωσης, η οποία αποσκοπεί στον καθαρισμό των οργανισμών από τα τοξικά προϊόντα της αιθανόλης μεταβολισμό. Για να αποκτήσετε τα αποτελέσματα αντανακλούν με ακρίβεια την κατάσταση της υγείας του ασθενούς θα πρέπει να λαμβάνονται βιοχημική ανάλυση όχι νωρίτερα από 7-10 ημέρες.

Πριν από κάθε τεστ αλκοόλ επιτρέπεται;

Με την εξαίρεση των δοκιμών, οι οποίες πραγματοποιούνται με σκοπό τη δημιουργία του το γεγονός ότι η κατανάλωση αλκοόλ από τον άνθρωπο, για παράδειγμα, αναφορά στην εργασία. Σε αυτή την περίπτωση, καμία ειδική εκπαίδευση είναι απαραίτητη.

Στη διάγνωση των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων, σε ορισμένες περιπτώσεις, ο γιατρός ζητά να χρησιμοποιήσετε μια μικρή ποσότητα (100 ml) αλκοόλ το βράδυ πριν από την επίσκεψη στο εργαστήριο. Το γεγονός αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η αιθανόλη έχει μια τονωτική επίδραση στην παραγωγή εκκρίσεις των γεννητικών οργάνων. Αυτό απλοποιεί σημαντικά τη διαδικασία της λήψης βιολογικού υλικού για μελλοντική μελέτη.

Σημαντικό: απαγορεύεται να καταναλώνουν αλκοόλ που περιέχουν τα ποτά πριν από τη λήψη αίματος από τη φλέβα.

Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό κανόνα για τη Γενική ανάλυση αίματος, βιοχημικές συστήματα, και για τη διάγνωση του HIV, τη σύφιλη και την ηπατίτιδα β και C.

Κανόνες για την προετοιμασία

Κατάλληλη προετοιμασία για την παράδοση των βιοϋλικών περιλαμβάνει όχι μόνο την αποχή από το αλκοόλ και μια σειρά από δραστηριότητες.

Για 8-12 ώρες συνιστάται να μην τρώτε, αλλά και για 1 ημέρα για να δώσει λιπαρά και αλμυρά τρόφιμα. Το γεγονός αυτό εξηγείται από το γεγονός ότι κατά τη διαδικασία της πέψης aktiviziruyutsya ενζυματικό σύστημα, και ως εκ τούτου, η συγκέντρωση των ενζύμων. Μια μετατόπιση στην ισορροπία των πρωτεϊνών, λιπών και υδατανθράκων έχει αντίκτυπο στις φυσικές παραμέτρους του αίματος. Αλλάξτε την διαφάνεια, το ιξώδες και τη σύνθεση των κυττάρων του αίματος οδηγήσει σε λανθασμένη μέτρηση αναλυτικά όργανα, και, κατά συνέπεια, αναξιόπιστα δεδομένα.

Επιπλέον, η παραμέληση αυτού του κανόνα οδηγεί σε αυξημένο κίνδυνο αιμόλυση (καταστροφή των ερυθρών αιμοσφαιρίων) του αίματος σε δοκιμαστικό σωλήνα μετά τη λήψη. Αυτός είναι ο λόγος για την υποχρεωτική ακύρωση εργαστήριο έρευνας και χρειάζεται εκ νέου λήψη του υλικού.

Επιτρέπεται να πίνουν μη ανθρακούχο νερό χωρίς ζάχαρη σε απεριόριστες ποσότητες. Αυτό θα διευκολύνει σε μεγάλο βαθμό τη διαδικασία της λήψης αίματος από μια φλέβα. Την ιδιαίτερη σημασία που έχει ο κανόνας είναι να προετοιμάσει κατάλληλα τα παιδιά για τις εξετάσεις.

Ο αντίκτυπος της ένα μεγάλο αριθμό των φαρμάκων στο ανθρώπινο σώμα βρέθηκε σε εργαστηριακές δοκιμές. Ωστόσο, πολλά εξαρτώνται από την φυσιολογική κατάσταση του ατόμου (την ταχύτητα του μεταβολισμού, η παρουσία της παθολογίας των συστημάτων και οργάνων του), οπότε είναι αδύνατο να δώσει μια σαφή πρόβλεψη των μεταβολών στα αποτελέσματα. Συνιστάται για 2 μέρες να σταματήσετε να παίρνετε όλα τα φάρμακα με τη σύμφωνη γνώμη του γιατρού. Σε περίπτωση αδυναμίας του με την κατάργηση των βασικών φαρμάκων, είναι σημαντικό να τους προειδοποιήσει για το εργαστήριο.

19.01.2019