Μπορώ να πίνετε αλκοόλ ενώ παίρνετε αντιβιοτικά

Η ασθένεια προσβάλλει ξαφνικά και πάντα την κατάλληλη στιγμή. Υπάρχουν περιπτώσεις σύμπτωση της φαρμακευτικής θεραπείας και σημαντικές ημερομηνίες, όταν θέλουν να χαλαρώσουν. Ως εκ τούτου, το ερώτημα που τίθεται είναι: μπορώ να πίνετε αλκοόλ όταν παίρνετε αντιβιοτικά. Σε αυτό το θέμα υπάρχουν δύο αντίθετες απόψεις. Κάποιοι συμφωνούν με τη γνώμη των εμπειρογνωμόνων και να μην διατρέχουν τον κίνδυνο μείγμα σε ένα ποτήρι με τα ναρκωτικά και το αλκοόλ. Άλλοι πιστεύουν ότι η αιθανόλη προσθήκη "αποτοξινώνει" το σώμα. Επιπλέον, εάν το φάρμακο δεν ενδείκνυται η αλληλεπίδραση των ουσιών, τίποτα κακό θα συμβεί. Αλλά αυτό είναι παραπλανητικό.

Η γνώμη των γιατρών

συμβατότητα των αντιβιοτικών με το αλκοόλ

Οι περισσότεροι γιατροί είναι πολύ έντονη για το ζήτημα της κατανάλωσης αλκοόλ κατά τη λήψη αντιβιοτικών.

Ιστορικά ριζωμένη άποψη ότι αντιμικροβιακοί παράγοντες περισσότερα σιγά-σιγά αποβάλλεται από τα κύτταρα κατά τη λήψη αλκοόλ.

Κατά τη διάρκεια του Πρώτου παγκοσμίου πολέμου που μαίνεται για πολλές λοιμώξεις. Εκείνη τη στιγμή το μόνο αντιβιοτικό ήταν η πενικιλίνη. Σε συνθήκες ακραίας έλλειψης κονδυλίων, αποφάσισε να πάρει την ουσία από τα ούρα θεραπεία στρατιώτες. Για να ενισχύσει τη διούρηση, σε ασθενείς που είχαν τη δυνατότητα να συνδυάσουν τα αντιβιοτικά και μπύρα. Ωστόσο, οι ειδικοί σημειωθεί η μείωση της συγκέντρωσης της ουσίας στα ούρα ανιχνευθεί μόνο ίχνη της πενικιλίνης. Το φαινόμενο που σχετίζεται με την αλληλεπίδραση των ουσιών — γιατί δεν μπορείτε να συνδυάσετε αιθανόλη και θεραπεία.

Σήμερα, οι φαρμακευτικές εταιρείες δεν εκτελούν πρόσθετη έρευνα για την πολλαπλή επίδραση του αλκοόλ και τα αντιβιοτικά. Είναι άφησε να εννοηθεί ότι για την περίοδο της θεραπείας, ο ασθενής συνειδητά δεν θα βλάψουν την υγεία και το συνδυασμό φαρμάκων με το αλκοόλ. Συναφές με αυτό είναι ότι η συνταγογράφηση δεν αναφέρει συμβατότητα, και τις συνέπειες από τη χρήση οινοπνευματωδών ποτών.

Αντίδραση

Οι υπερασπιστές της θεωρίας της διαδοχική αβλαβείς ουσίες πω ότι επανειλημμένα αντιμέτωπη με μια κατάσταση όπου η αιθανόλη είναι που λαμβάνονται κατά τη διάρκεια της θεραπείας, και δεν έγινε τίποτα. Ναι, αυτό είναι δυνατό με τη χρήση της μπύρας και αντιβιοτικά. Ωστόσο, ποτέ δεν μπορεί να αποκλείσει το αντίθετο.

Σε περίπτωση που ένα συνδυασμό των φαρμάκων και αιθανόλη αυξάνει τη διάρκεια της περιόδου ανάρρωσης. Αντιβιοτικά σε περίπτωση βακτηριακής καταστροφή, όταν το σώμα είναι σε θέση να αντιμετωπίσει την λοίμωξη. Επιπλέον συστηματικές επιδράσεις του αλκοόλ επιδεινώνει τη Γενική κατάσταση των εξασθενισμένων ασθενή.

Υπάρχουν διάφοροι παράγοντες για τους οποίους τα αντιβιοτικά δεν μπορούν να συνδυαστούν με το αλκοόλ:

 • αιθανόλη επιταχύνει την κανονικής αναρρόφησης, τόσο πιο γρήγορα το φάρμακο φθάνει τη μέγιστη συγκέντρωση. Ως αποτέλεσμα, συχνά παρενέργειες της θεραπείας;
 • παραμορφωμένη ανοσολογική απάντηση, μπορεί να προκαλέσει σοβαρές αλλεργίες;
 • αυξάνει την επίδραση του αλκοόλ, hangover είναι γρηγορότερο, το βαρύτερο και διαρκεί περισσότερο από το συνηθισμένο;
 • μειωμένη θεραπευτική επίδραση (εκτός από την tetracycline φάρμακα).

Το αλκοόλ και τα αντιβιοτικά στο σώμα αναλύεται στα συστατικά του. Το φάρμακο εκτός από την βασική ουσία που περιέχει βοηθός ανόμοια ως προς τη σύνθεση από διαφορετικά φάρμακα. Αυτά τα στοιχεία είναι, επίσης, υπόκεινται σε διαχωρισμό. Ο συνδυασμός ορισμένων ουσιών στο αίμα μπορεί να οδηγήσει σε μη αναστρέψιμες συνέπειες.

Υπάρχουν διάφορα κριτήρια που επηρεάζουν τη συμβατότητα των φαρμάκων–αντιβιοτικών και αλκοόλ:

 • η μοριακή δομή του φαρμάκου *
 • δοσολογία;
 • ο χρόνος που έχει παρέλθει μετά από μια πορεία των αντιβιοτικών όταν ήμουν μεθυσμένος χθες το tablet σας;
 • την ποσότητα και τη δύναμη του αλκοόλ (κρασί που έχει τις λιγότερες επιπτώσεις);
 • η παρουσία των σωματικών παθολογία.

Πλήρης ασυμβατότητα

Παρά τη δέσμευση του πολλοί αλκοολικοί τη δεύτερη θεωρία του συνδυασμού των ουσιών, υπάρχουν φάρμακα που είναι απολύτως αντενδείκνυται για χρήση με αιθανόλη. Αλληλεπιδράσεις φαρμάκων ονομάστηκε ειδική αντίδραση, κατ ' αναλογία με τη συγκεκριμένη ουσία που προορίζεται για την κωδικοποίηση για την εξάρτηση από το αλκοόλ. Εάν πίνετε αλκοόλ, η κατάρρευση θα πρέπει να αποκλειστεί για την τοξική δηλητηρίαση. Στην περίπτωση ενός μεν των τοξικών προϊόντων, υπάρχουν ενδείξεις σοβαρής δηλητηρίασης:

 • ημικρανία, ζάλη;
 • ναυτία, έμετος;
 • εξάψεις, εφίδρωση;
 • δυσκολία στην αναπνοή;
 • αίσθημα παλμών;
 • σύγχυση, αποπροσανατολισμός;
 • κράμπες;
 • σε σοβαρή περίπτωση— την κατάρρευση, κώμα, θάνατος.

Συνδυασμός

μπορώ να πίνετε αλκοόλ ενώ παίρνετε αντιβιοτικά

Εκτός από την απόλυτη ασυμβατότητα υπάρχουν διάφοροι τύποι των ναρκωτικών, η αλληλεπίδραση με την αλκοόλη, η οποία είναι δυνατή, αλλά είναι γεμάτη με απρόβλεπτα αποτελέσματα:

 1. η ανταγωνιστική δράση. Μόλις η ουσία εισέρχεται στην κυκλοφορία του αίματος αρχίζει η κατάρρευση. Το κύριο σώμα απολύμανση δηλητηριάζει το συκώτι, όπου τα ισχυρά συστήματα ενζύμων, συμπεριλαμβανομένων του κυτοχρώματος P Αυτό το ένζυμο που εμπλέκεται στη χρήση του αλκοόλ και αντιμικροβιακούς παράγοντες. Συνδυάζει τη ροή των ουσιών οδηγεί στην εμφάνιση του αγώνα για δωρεάν ένζυμα, όπου το αντιβιοτικό είναι σε μειονεκτική θέση. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι προτεραιότητα είναι η διάσπαση δηλητήριο: αιθανόλη. Αυτή η κατηγορία των αντιβιοτικών είναι αντιμυκητιασικά φάρμακα, ερυθρομυκίνη;
 2. η ενίσχυση των δυσμενών επιπτώσεων. Συχνά ένα τέτοιο αποτέλεσμα είναι να ενισχυθεί η πέδηση επίδραση στο Κεντρικό νευρικό σύστημα. Ορισμένες κατηγορίες αντιμικροβιακών ουσιών που αναστέλλουν τον εγκέφαλο. Το αλκοόλ έχει μια παρόμοια επίδραση. Με την αποδοχή αυτών των αντιβιοτικών και αλκοόλ θα έχουν μια ισχυρή τοξική επίδραση στο Κεντρικό νευρικό σύστημα.

Το ελάχιστο επιτρεπόμενο

Υπολογίζεται ελάχιστο επιτρεπόμενο όγκο αιθανόλη που δεν έχουν σημαντικές επιπτώσεις σε ταυτόχρονη λήψη με αντιβιοτικά. Οι μόνες εξαιρέσεις είναι τα ναρκωτικά με την απόλυτη δυσανεξία που οδηγούν σε ειδική αντίδραση.

Το αλκοόλ επιτρέπεται σε ύψος 2-4 τυποποιημένες μονάδες, που μεταφράζεται σε κατανοητή γλώσσα για όλα τα μέσα περίπου 80-120 ml βότκα. Υπέρβαση της επιτρεπόμενης μέγιστης μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές συνέπειες: αφυδάτωση, η μέθη.

Εάν ο ασθενής εξακολουθεί να αποφάσισε να πίνετε αλκοόλ με τα αντιβιοτικά, σε ένα ποτήρι ανάμιξης εργαλεία δεν συνιστάται. Οι οδηγίες υποδεικνύουν την περίοδο εμφάνισης μέγιστη συγκέντρωση της δραστικής ουσίας, η οποία είναι η κύρια επίδραση στο σώμα. Συνήθως η περίοδος αυτή κυμαίνεται από 4 έως 12 ώρες με διάφορα φάρμακα. Μετά από αυτό μπορεί να είναι λίγο για να πιει.

Πότε μπορώ να πίνετε αλκοόλ μετά τη λήψη αντιβιοτικών

Σήμερα στη θεραπεία των ασθενειών προτιμώνται σκευάσματα με παρατεταμένη δράση, εξασφαλίζοντας τη διατήρηση των βασικών φαρμακευτικών δόσεων κατά τη διάρκεια της ημέρας και πολλά άλλα. Αυτή η προσέγγιση στη θεραπεία είναι να παίρνετε ένα δισκίο την ημέρα, το οποίο είναι αρκετά βολικό. Το ενεργό συστατικό συνεχίζει να κυκλοφορεί σε μικρότερες συγκεντρώσεις για 48-72 ώρες.

Είναι καλύτερα να απέχουν από τη χρήση της αιθανόλης τουλάχιστον τρεις ημέρες μετά τη διακοπή τη διάρκεια της φαρμακευτικής αγωγής.

Επιπλέον, αναβάλλει το χρόνο, όταν πίνετε αλκοόλ, το γεγονός ότι η χρήση των ισχυρών εργαλείων. Η σύγχρονη ιατρική extended-spectrum δράσεις έχουν μια ισχυρή επίδραση στο σώμα. Στο τέλος του μαθήματος αντιβιοτικών μπορείτε να πίνετε αλκοόλ με μεγάλη προσοχή. Απομακρυσμένη παρενέργειες του φαρμάκου μπορεί να εκδηλωθεί σε ένα αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ακραία μέτρα

Ένα άλλο πρόβλημα είναι η σκόπιμη παράλειψη του φαρμάκου κατά τη στιγμή της γιορτής. Μερικοί ασθενείς πιστεύουν ότι θα ήταν καλύτερα αν το αντιβιοτικό είναι απλά να μην πίνει: ο συνδυασμός των ουσιών στο αίμα και να συμβεί, οι ανεπιθύμητες ενέργειες δεν εμφανίζονται. Αλλά μια τέτοια συμπεριφορά είναι αυστηρά απαγορευμένη. Για να ρίξει διάρκεια της θεραπείας είναι αδύνατο για πολλούς λόγους:

 • πάντα παρακάμπτοντας ένα χάπι σημαίνει ότι οι ουσίες δεν τέμνονται. Στα περισσότερα από τα σχόλια για τα ναρκωτικά αναφέρονται μισή ζωή που είναι διαφορετική από την ώρα πλήρους καθαρισμού του αντιμικροβιακού παράγοντα. Στο τέλος, το μόνο άτομο θεωρεί την περίοδο για την οποία στο αίμα μειώνεται η μέγιστη συγκέντρωση του παράγοντα στο μισό. Ενώ το πλάσμα συνεχίζει να κυκλοφορεί μια επαρκή ποσότητα της ουσίας *
 • υψηλή πιθανότητα ανάπτυξης αντοχής. Μια θεραπεία με αντιβιοτικά, ο γιατρός περιγράφει μια στιγμή της λήψης και της συχνότητας χρήσης των φαρμάκων. Αυτό γίνεται για να διατηρήσει τη βέλτιστη σταθερή δόση στο αίμα. Η μείωση του ενεργού ουσίας οδηγεί σε προσαρμογή και την ανάπτυξη της αντίστασης.
το αλκοόλ και τα αντιβιοτικά

Θεραπεία αντιμικροβιακή θεραπεία είναι απαραίτητη σε πολλές παθολογικές καταστάσεις. Κάποιοι πρέπει να πάρει χάπια για αρκετό καιρό. Όταν η θεραπεία συμπίπτει με σημαντικές ημερομηνίες, που αφορούν μια γιορτή με το αλκοόλ, θα πρέπει να ζητήσετε τη συμβουλή του γιατρού, που θα αλλάξουν φάρμακο και να σας ενημερώσει πόσο μπορείτε να πιείτε και ποιες είναι οι πιθανές συνέπειες.

27.01.2019